ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mart 2024 Perşembe 19:52

Aysun Kayacı buna da karıştı

Aysun Kayacı buna da karıştı

Tekin:"O zaman Aysun Kayacı’nın suçu ne, ona niye kızdınız” diye sordu.


Genelkurmay’ın çalıştığı “tek tip askerlik” uygulamasının hükümet kanadından destek görmemesi bazı siyasilerin tepkisini çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Sayın Hüseyin Çelik, ‘Doktora yapmış ile ilkokul mezunu bir kişiye aynı süre askerlik yaptırmak doğru mu’ diyor. O zaman ‘Dağdaki çobanla benim oyum neden eşit’ diyen Aysun Kayacı’nın suçu ne, ona niye kızdınız” diye sordu.

Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlanan “tek tip askerlik” çalışmasının hükümete takılması siyasette tepkiye neden oldu. Muhalefet sözcüleri, TSK’daki yeni personel yapılanmasına hükümetin destek olmasını istedi. Parti yöneticilerinin askerlik tartışmasıyla ilgili görüşleri şöyle:

ADALETİNİZ BU MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Sayın Hüseyin Çelik, “Doktora yapmış ile ilkokul mezunu bir kişiye aynı süre askerlik yaptırmak doğru mu” diyor. O zaman “Dağdaki çobanla benim oyum neden eşit” diyen Aysun Kayacı’nın suçu ne, ona niye kızdınız? Çelik, bu sözleriyle Kayacı’yı da geçti. Askerliğin süresi azaltılarak herkes için eşit olmasından yanayım. Okuma fırsatı bulamamış ya da iki yıl az okumuş bir insan, neden daha fazla askerlik yapsın? “Parası olan askerlik yapmasın” diyerek bedelliyi savunan, “Okumuş adam ile okumamış adam aynı sürede askerlik yapmasın” diyen Adalet Partisi, adaletiniz bu mu?

ÇÖZÜM TEK TİP

MHP MYK üyesi, Emekli Tümgeneral Erdal Sipahi: Bu konuda karar makamı hükümettir. Her şeyden önce AKP’nin MYK’sında bu konuda karar verilmesi devlet gelenekleri açısından uygun değil. Bu konularda siyaseten konuşması gereken kişi Milli Savunma Bakanı. Ama maalesef o da kendi partisince bir kenara itilmiş. Zaman içinde TSK’da o kadar değişik şekilde askerlik uygulamaları başladı ki, personel yapısındaki insicam (tutarlık) kayboldu. Her birisi değişik yasal mevzuata tabi, izin süreleri değişik, özlük sistemi değişik. TSK’nın personel insicamı bozuldu. Bu ancak tek tip askerlikle düzeltilir.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Ordunun modernizasyonu zorunlu. Askerlik süresi çok uzun, bunun kısaltılması da gerekir. Yaşı 40’ı geçmiş birçok insan var, bunlara özel bir durum getirilmesi gerekir. Ama askere almada tabii ki ihtiyaçlar belirlenirken ayrımcılık yapılmadan, yoksul aile çocuklarını sınır boylarına gönderen ama kendi çocuklarını kısa sürelerden yararlandıran anlayıştan kurtulmak gerekiyor. Bu uygulama halkta eşitlik, adalet duygusunu sarsıyor. Askerde eşitlik olmalıdır. Burada tek başına Ak Parti hükümetinin aldığı kararlar var. Aslında bu bir Meclis sorunudur. TSK’nın Meclis’teki partileri de bilgilendirip destek alması gerekirdi.Bülent SARIOĞLU-Hürriyet



KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER