ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2014 Cuma 13:58

5 ünlü uyuşturucu davasında tahliye oldu

5 ünlü uyuşturucu davasında tahliye oldu

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya tutuklu yargılanan 7 sanık ile aralarında oyuncu Hakan Yılmaz'ın da bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.


Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasının 5. duruşmasında mahkeme, 5 tutuklu sanığın tahliyesine karar verirken, dosyayı esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına gönderdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya tutuklu yargılanan 7 sanık ile aralarında oyuncu Hakan Yılmaz'ın da bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

BAŞKOMİSER TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada ilk olarak tanıklar dinlendi. Operasyonu yapan büronun amiri Başkomiser Harun Sever de telekonferans yöntemiyle ifade verdi. Birkaç torbacı grup tespit ettiklerini belirten Sever, torbacı gruplardan birinin Hakan Yılmaz'ın şoförü Ahmet Sağlam olduğunu söyledi. Ahmet Sağlam'ın gün içinde düzenli olarak uyuşturucuyu ünlülere temin ettiğini anlatan Sever, “Ahmet Sağlam gün içinde düzenli olarak uyuşturucu dağıtımı yapıyordu. Hakan Yılmaz'ın arabasını kullandığını özellikle söylüyordu. Bu kendisine bir güven veriyordu. Hakan Yılmaz'ın Ahmet'in faaliyetlerinden haberdar olduğunu zannediyorum" dedi.

"18 SAAT ÇALIŞIYORUZ"

Oyuncu Hakan Yılmaz ise, “Bıraksanız sabaha kadar konuşurum ama özet yapacağım. Ben sadece bir oyuncuyum. Ahmet'in beni bıraktıktan sonra ne yaptığını bilmem mümkün değildir. Sabah 07.00'da Ahmet beni sete bırakır. Gece yarısı 02.00'da tekrar eve bırakır. Bazen bu saat 04.00'ı bulur. 18 saat çalışıyoruz. Bu arada Ahmet'i ne yaptığını benim bilmem mümkün değildir. Sette asla kimse uyuşturucu içemez, isteyemez. Biz ezber yapıyoruz. Uyuşturucu içen ezber yapamaz. Ben haftada 120 sayfa ezber yapıyorum" diye konuştu.

5 SANIĞA TAHLİYE

Savcı Ümit Özkan tutuklu 7 sanığın bu hallerinin devamına karar verilmesine, mütalaasını hazırlaması için de dosyanın kendisine verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cemil Zirek, Mustafa Çardak, Murat Yaşar, Zeki Yalçın ve Burhan Albayrak'ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve delil durumunu dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. Tutuklu diğer iki sanık Ahmet Çardak ve Ahmet Sağlam'ın ise kuvvetli suç şüphesi ve delil durumunu dikkate alarak bu hallerinin devamına hükmetti.

SÖZ SAVCIDA

Heyet ayrıca, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı 11 Şubat'a erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 6 Ağustos 2013 tarihinde operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu 53 kişi hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçlarından 203 sayfalık iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan iddianamede, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken, Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

OYUNCU YILMAZ'IN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Oyuncu Hakan Yılmaz'ın da, "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" suçundan 1 ile 3 yıl, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından da 1 ile 2 yıl olmak üzere toplam 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer şüphelilerin de "suç örgütü üyesi olmak", "uyuşturucu madde ticareti yapmak", "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak", "örgüt faaliyeti içinde uyuşturucu madde ticareti yapmak", "örgüt faaliyeti içinde kokain ticareti yapmak" 8 yıl ile 35 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER