ÖNE ÇIKANLAR :
KURTLAR VADİSİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2017 Pazartesi 18:06

Necati Şaşmaz "23 Nisan” 'ı çocuklar ile Kurtlar Vadisi Vatan setinde kutladı.

Necati Şaşmaz "23 Nisan” ı çocuklar ile Kurtlar Vadisi Vatan setinde kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kurtlar Vadisi Vatan filminin bir planı çocuklara çektirildi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kurtlar Vadisi Vatan filminin bir planı çocuklara çektirildi. Başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, yönetmen koltuğuna oturan ve kameranın arkasına geçen çocukların kulaklarına neler yapmaları gerektiğini fısıldadı. 

Necati Şaşmaz, film çekimini izlemeye gelen köy sakinleriyle de yakından ilgilendi. Tekerlekli sandalyesiyle kendisini izlemeye gelen engelli gençle de sohbet eden Şaşmaz, "Umarım filmi beğeniyle izlersin." dedi.

Kendilerine destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başta olmak üzere bölge ve mülki idare amirlerine teşekkür eden Şaşmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem çocukların bayramını kutlamak hem de geleceğe dair onlara hediye vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocuklara yıllar sonra torunlarıyla bile seyredebilecekleri an yaşatmak, hatıra vermek istediklerini belirten Şaşmaz, şunları ifade etti: 

"Onlara kendilerinin de kahraman olabileceklerini söylediğimiz bir sahnemizi armağan ettik. Koltuklarımıza oturtup sahnelerin nasıl çekildiğini, hangi zorlukları, kolaylıkları, güzellikleri yaşadıklarını kısa da olsa anlatmaya çalıştık. Umarım Korkuteli'nin bu küçük beldesinden, Dat köyünden ve civardaki köylerden buraya gelmiş olan öğrencilerin ileride sinemaya emekleri olur, kültürümüze, sanatımıza katkıda bulunurlar, bizler de buna vesile olabilirsek ne güzel."

Yönetmen koltuğuna oturan Meryem Zorbaz da Polat abisini çektiğini belirterek, "Onu çok seviyorum. Çok yakışıklı, bize de çikolatalı gofret verdi." dedi.

Şaşmaz'ın yönetmen koltuğunda neler yaptığını sorduğu Zorbaz, "Kayıt' dedim, ondan sonra 'Kestik' dedim. İyi görüntüler çektik. Bence güzel oldu. Arada İstiklal Marşı'nı okuduk." cevabını verdi.

Şaşmaz da "Tamam, o halde bu ismi unutmayalım çünkü Meryem ileride yönetmen olacak." yorumunda bulundu.

"Sadece Türk değil, doğu kahramanı"

Film için oluşturulan temsili şehitlikte dua okuyan Şaşmaz, Kurtlar Vadisi dizisinin başarısı ve Ortadoğu ülkelerinde yakından takip edilmesiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi: 

"Sanırım korkusuzluğu yani milletten aldığı güçle çekinmeden olayları anlatabilmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Özelikle Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki ilgiyi de kahramanımızın sadece bir Türk kahramanı değil, doğu kahramanı olmasına bağlıyorum. Kendilerinden hissediyorlar. Biz gerek dizimizde gerek filmlerimizde sadece aksiyon sahneleriyle değil, içerik olarak da izleyiciyle temas kurabiliyoruz.

Bir 'Ömer Baba' karakterimiz var örneğin. Babalar çocukları söz dinlesin, nasihat dinlesin diye de birlikte Kurtlar Vadisi izliyor."

KKTC'de yaşadığı anısını da paylaşan Şaşmaz, "Benim için unutulmazdır. Kuzey Kıbrıs'ta yolda yürürken bir hayranımın babası karşıma çıktı. Bana sarıldı, 'Oğlumla beraber sizi seyrederdim, güzel bir rutinimizdi. Maalesef onu kaybettikten sonra beni hayata siz bağladınız çünkü her perşembe sizi izlediğim zaman onu yanımda hissediyorum, umarım diziniz hiç bitmez. Gözyaşlarını tutamıyordu, tabii ben de." diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER