ÖNE ÇIKANLAR :
KURTLAR VADİSİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Şubat 2014 Cuma 18:03

Kurtlar Vadisi'nde spekülatörlere finansal operasyon

Kurtlar Vadisinde spekülatörlere finansal operasyon

Kurtlar Vadisi Pusu 214. bölümüyle izleyicileri ekrana kitlerken, Londra Borsası Başkanı’na yapılan operasyon ve operasyonun borsadaki yankıları gecenin en çok ilgi gören sahneleri arasında yer aldı.


Polat Alemdar tarafından planlanan iki aşamalı operasyonda önce gizli bir toplantı için İstanbul’a gelen Londra Borsası Başkanı kaçırıldı.

Akif ve KGT ekibi tarafından kaçırılan Thomas Rolet, özel bir helikoptere bindirildi. Helikopterde bir süre Akif tarafından gezdirilen Londra Borsa Başkanı sonrasında operasyonun tamamlanması sonrasında yere indirilerek Murat karşılığında Tapınakçılara verildi.

Londra Borsa Başkanı’nın haberi hızla uluslararası gündeme düşerken Sami’nin ekibi de önceden planlanan hisse satışını gerçekleştirdi. Haberin etkisi ve satışlar ile sarsılan borsada \%11 düşüş yaşandı.

Operasyonun bedeli 150 milyar dolar

Operasyonun Londra Borsası’na kaybı 150 milyar dolar oldu. Yapılan açığa satışlar ve sonrasında düşük fiyattan yapılan alımlar sayesinde Sami’nin ekibi operasyondan 1 milyar pound kar etti. Polat bu paranın İngiltere tarafından sömürülen ülkelere verilmesini istedi.

 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER