ÖNE ÇIKANLAR :
KURTLAR VADİSİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Eylül 2017 Cuma 12:27

Köln'de "Kurtlar Vadisi Vatan"la saygı duruşu!

Kölnde "Kurtlar Vadisi Vatan"la saygı duruşu!

“Kurtlar Vadisi Vatan” ekibi Avrupa turnesine Berlin’in ardından, 28 Eylül Perşembe günü Köln ile devam etti. Necati Şaşmaz ve eşi Nagehan Şaşmaz, oyuncular Cahit Kayaoğlu, Erhan Ufak ve Ertuğrul Şakar Köln’de kendilerini heyecanla bekleyen yüzlerce seveniyle bir araya geldi.


“Kurtlar Vadisi Vatan” ekibi  Avrupa turnesine Berlin’in ardından, 28 Eylül Perşembe günü Köln ile devam etti. Necati Şaşmaz ve eşi Nagehan Şaşmaz, oyuncular Cahit Kayaoğlu, Erhan Ufak ve Ertuğrul Şakar Köln’de kendilerini heyecanla bekleyen yüzlerce seveniyle bir araya geldi.

Gösterim öncesinde şehri gezen ekip, Köln’de yaşayan Türkler’in ilgi odağı oldu. Başta Necati Şaşmaz ve  filmin oyuncuları tüm sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirdi.

TÜRKİYE’DE 1000 AVRUPA’DA 140 SALONDA SİNEMALARDA!

Coşkulu kalabalık Köln’e gelen ekibi karşılamak için saatler öncesinde Cinedom Sinemaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ekip kırmızı halıda tüm sevenlerini coşkuyla selamladı. Kalabalıktan “Hoşgeldin Polat, seni seviyoruz” çığlıkları yükseldi. Yoğun istek sebebiyle her gün vizyonda olacağı salon sayısı artan “Kurtlar Vadisi Vatan” oyuncuları, kırmızı halıdan sinema salonuna yine çığlıklar ve alkışlarla uğurlandı.

700 KİŞİLİK OYUNCU EKİBİYLE AKSİYON SAHNESİ KOREOGRAFİSİ!

Ekip, film gösteriminden hemen önce basınla bir araya geldi. Filmde en zorlandığı sahne sorulan Necati Şaşmaz: “Aksiyon sahneleri, aslında çok alışık olduğumuz sahneler ama ilk kez koreografisini çalıştık. Çok büyük bir ekiple, yaklaşık 700 kişilik bir ekiple, koreografiyi kurmak zor oldu. Sağolsun oyuncu arkadaşlarımızın, figürandan dublörüne kadar hepsinin, Polat Alemdar’ı, yani beni tanımalarının komutlarda çok faydası oldu. Onlar da ritmik olarak her şeye çok güzel uydular. Filmde de o aksiyonu görmüş oacaksınız. Zor oldu ama çok güzel oldu. Herkesi Kurtlar Vadisi Vatan filmini izlemeye davet ediyoruz.

“GÖNÜLLERDE SEVİLME REKORU BEKLİYORUM”

Necati Şaşmaz’ın “Gişede rekor bekliyor musunuz?”  sorusuna “Gönüllerde sevilme anlamında bir rekor bekliyorum, gerisini Allah bilir” diye cevap verdi.

800 kişilik salonu hıncahınç dolduran kalabalık, filmi adeta tiyatro oyunu izler gibi izledi. Her karakter, sinema perdesinde ilk göründüğü anda uzun uzun alkışlandı. Aksiyon sahnelerinde nefeslerini tutan seyirciler, Polat Alemdar ve ekibinin işgalcilerle mücadelesini ıslıklarla alkışladı.

TÜM SALONDAN SAYGI DURUŞU!

Film sonunda şiir olarak okunan İstiklal Marşı’nı duyan tüm seyirciler saygı duruşuna geçti. Filmi hepberaber uzun süre saygı duruşunda izleyen seyirciler, yaşadıkları bu duygusal anı da uzun süre alkışlayarak taçlandırdı.

“İNANILMAZ BİR DUYGUYDU”

Film finalinde Necati Şaşmaz: “Vatanımız sahipsiz değildir ve o vatanın parçasını nesilden nesile içimizde taşımız insanlarız. İstiklal Marşı sesli olarak okundu. Filmde marş olarak okunmadığı halde gönlünüzden geldi ayağa kalktınız. İnanılmaz bir duyguydu. Gönlünüze sağlık. Umarım mutlu olmuşsunuzdur, beğenmişsinizdir. Orada yapılmış bir dua vardı. Allah bizleri birbirimize düşürenlerden kurtarsın inşallah” dedi ve “Her şey vatan için” deyince tüm salon hep bir ağızdan bu slogana eşlik etti.

Film hem Türkiye’de hem Avrupa’da vizyonda. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde, Türkiye’nin sınırında yaşanan hareketliliği ve darbenin perde arkasını anlatan film, Polat  Alemdar ve arkadaşlarının heyecan dolu macerasını 105 dakikalık bir aksiyon ile beyazperdeye taşıyor. Gerçek kişi ve olaylardan yola çıkılarak yazılan senaryonun hikayesi Necati Şaşmaz’a ait.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER