ÖNE ÇIKANLAR :
KURTLAR VADİSİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mart 2024 Cuma 14:55

Dünyanın gözü Kurtlar Vadisi'nde

Dünyanın gözü Kurtlar Vadisinde

Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa kısacası tüm dünya en çok Kurtlar Vadisi'ni izliyor


Son yıllarda Türk dizi sektörünün başarısı dünya çapında konuşulur oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünya televizyonlarında en çok reyting alan ve Türk dizilerinden en çok izlenen Kurtlar Vadisi olduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2005 yılından başlamak üzere 2011'in sonuna kadar toplam 76 ülkeye 35 bin 675 saat dizi satıldığını bildirdi. Ortadoğu ülkeleri, Türk cumhuriyetleri ile Balkan ülkelerinin dışında, Yeni Kaledonya, Nijer, Vietnam, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Senegal, Somali, Singapur gibi uzak ülkelere satıldı.
Dizi setlerinin ve dizi çekilen mekânların merak eden izleyiciler Türkiye’ye geliyor. Türk dizilerinin satıldığı bu ülkelerden Türkiye'ye ortalama yüzde 12 turist artışı yaşandı.

Komşu Yunanistan’da diziler Yunanca alt yazı ile yayınlanıyor. Her 2 Yunanlıdan biri Türk dizisi izliyor. Yunanistan'da 1 olan Türkçe dil kursu sayısı 10'a çıktı.

Kurtlar Vadisi başta olmak üzere en çok satan diğer diiziler şu şekilde sıralanıyor: Deli Yürek, Gümüş, Bumerang Cehennemi, Yaprak Dökümü, Acı Hayat, Asmalı Konak, Sakarya Fırat ve Tek Türkiye

KURTLAR VADİSİ PUSU 143.FRAGMAN



Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Sanayi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın dizi sektörünün getirilerinin farkında olduğunu ve 'daha fazla ne yapılabilir?' konusunun tartışıldığını söyledi. Genel Müdür Çelik, sektörün önünün açılması için doğru veriler ışığında hareket edeceklerini ifade ediyor. Çelik, Amerika ile Avrupa ülkelerine de satış yapılmasını hedeflediklerini belirtiyor.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER