ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:23

Zeki Müren desenleri sergisi açıldı

Zeki Müren desenleri sergisi açıldı

Kadıköy Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan “Mora Bayılırdım” Zeki Müren Desenleri Sergisi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katılımıyla açıldı.


Kadıköy Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan “Mora Bayılırdım” Zeki Müren Desenleri Sergisi, sanatçının 60 yıl önce kumaş taslağı olarak yaptığı desenlerden ve bu desenlerin bazılarının kullanılarak yapıldığı halılardan oluşuyor. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Süsleme Bölümü’nü birincilikle bitiren Zeki Müren’in desenlerine koyduğu orijinal isimler de dikkat çekiyor. “Mora Bayılırdım Seni Tanımadan”, “Kırıldım Bıldırcınlara”, “Örümceğin Vefası”, “İhanetin Şimşek Şimşek”, “Nereye Kaçtın Sen?”, “Kezban’ın Çilesi” bu isimlerden sadece birkaçı.

"Mora Bayılırdım" Zeki Müren Desenleri Sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde 19 Kasım-19 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek.

Sergi açılışında bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Zeki Müren Türk sanat müziğini halkla bütünleştiren bir sanatçıdır. Zeki Müren Türk müzik tarihinin en önemli isimlerinden biridir. Onu anmak, onun birikimlerini halkla paylaşmak için bu sergiyi düzenledik” dedi.











KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER