ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 13:12

Türk sinemasının yıldızları kadın mahkumlarla buluştu

Türk sinemasının yıldızları kadın mahkumlarla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri kapsamında Türk sinemasının ünlü isimlerini, kadın mahkumlarla bir araya getirdi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında Antalya'da bulunan Türk sinemasının yıldız isimleri Eşref Kolçak, Gülsen Tuncer, Yılmaz Atadeniz, Ufuk Kaplan, Nilüfer Aydan, Nursel Köse ve Ertem Göreç, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu kadınlarla film izledi.

Sanatçılara Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Cezaevi Savcısı Ertan Ünsal ve Kurum Müdürü Şeref Tatlı da eşlik etti.

Sanatçılar, film gösteriminin yapıldığı cezaevindeki spor salonuna girdiklerinde büyük coşkuyla karşılandı.

Tabar, festival kapsamında Antalya'da bulunan sanatçıların ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Sanatçılara teşekkür eden Tabar, "Cezaevleri özgürlüklerimize, sevdiklerimize hasret kaldığımız yerler. Sosyal ve kültürel etkinliklerle bu hasreti en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kadın mahkumlara seslenen sanatçı Gülsen Tuncer ise herkesin toplumda farklı görevler aldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu veya bu nedenle kimse ikinci sınıf vatandaş statüsüne konamaz. Bedence ve ruhça hiçbir zaman kendimizi kötü hissetmemeliyiz. Burada özgürlüklerimize dair bir fasıl kapandığında, yaşama dair kendimizi geliştirmeliyiz. Meslektaşlarımızla sizlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Hangi statüde olursak olalım, kesinlikle toplum içinde eşit yurttaşlarız. Bu süreleri şansa çevirmek elimizdedir. Yaşama tutkumuzu kaybetmemeliyiz. Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. Ben bu kadar moralli, akıllı kadını çok az yerde gördüm."

Etkinliğe katılan sanatçılara, kadın mahkumların yaptığı seramikler hediye edildi.

Daha sonra sanatçılar, kadın mahkumlarla "Düğün Dernek" filmini izledi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER