ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2014 Çarşamba 20:48

Türk işi uzay yolu vizyona giriyor

Türk işi uzay yolu vizyona giriyor

Türkiye'nin ilk gerçek 3 boyutlu (3D) animasyon filmi "Uzay Kuvvetleri 2911" gösterime hazır.


Türkiye'nin ilk üç boyutlu (3D) animasyon filmi olan "Uzay Kuvvetleri 2911", 16 Mayıs'ta vizyona giriyor.

ÜÇ BOYUTLU MACERA

"Matrix", "Tomb Raider", "Star Trek" gibi dünya çapında ses getirmiş filmlere görsel efekt uzmanı olarak adını yazdıran Michael Şahin Derun, Türkiye'nin ilk üç boyutlu animasyonunu tamamladı. "Uzay Kuvvetleri 2911", yakında seyirciyle buluşacak.

16 MAYIS'TA VİZYONDA

Emmy ve Oscar ödüllü animatörler Kelly Lee Myers, Robert Ward ve Larry Schultz'un da imzası bulunan animasyon, 2911 yılında görev için yola çıkan Türk uzay gemisi mürettebatının yaşadığı serüveni konu alıyor. Film, 16 Mayıs'ta vizyonda.
Geçen yıl California'da düzenlenen animasyon fuarı Siggraph'a davet edilen "Uzay Kuvvetleri 2911", üç Oscar'lı "Avatar"ın teknik yönetmeni Rob Powers'dan övgü almıştı.

YAPIMI TAM 3 YIL SÜRDÜ

Yapımı üç yıl süren, gösterime girmeden önce Los Angeles'taki Siggraph Görsel Efekt Fuarı'nda ve İspanya'da gerçekleştirilen efekt fuarlarında adından söz ettiren filmin kahramanı 'Murat Kaptan'ı Umut Tabak seslendiriyor. Tabak, ATV'nin reyting rekorları kıran dizisi 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde 'Polat Alemdar' karakterini seslendiren isim olarak biliniyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER