ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 13:21

Türk gitarist, uluslararası gitar yarışmasında birinci oldu

Türk gitarist, uluslararası gitar yarışmasında birinci oldu

Türk gitarist Celil Refik Kaya, ABD'nin Indiana eyaletinde düzenlenen Uluslararası Gitar Yarışması'nda birinci oldu.


Indiana Üniversitesi'nde organize edilen yarışmaya Meksika, Kanada, ABD, Güney Kore, İran ve Avrupa’dan birçok yarışmacı katıldı. Daha önce dünya birinciliği olan Türk gitarist Kaya, Amerika’da da birinci gelmeyi başardı. Jüri heyetinde Arjantinli ünlü gitarist Ernesto Bitetti ve Indiana Üniversitesi’nde görevli hocalar yer aldı.

Aldığı dereceden dolayı çok mutlu olduğunu belirten genç sanatçı, yarışmada Amerika Gitar Vakfı’ndan önemli dereceler alan gitaristlerin de yarıştığını söyledi. Yarışmanın sponsorlarından birinin Lübnanlı bir doktor olduğunu söyleyen Celil Kaya, "Doktor Türkiye'den olduğumu öğrenince çok mutlu oldu ve destek verdi. Çoğu meslektaşım birbirimize karşı yarışmamıza rağmen bana çok destek oldu." dedi.

Genç gitarist şöyle devam etti: “Sanat yarışmalarının zorluğu göreceli oluşudur. Çünkü estetik değerler kişiye göre değiştiğinden bazen sonucu kararlaştırmak zor olabilir. Ama bazı yarışmalarda 1. olacak kişi yorumuyla, tekniğiyle bariz olarak birincidir, o zaman seyirciler bile bunu tahmin edebilir." diye konuştu.

Kaya, son olarak doktora yaptığı Texas Austin Üniversitesi’nde ünlü bestekarlar Aguado, Bach, Morel, Rodrigo'ya ait son derece zor eserleri ustalıkla icra etti.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER