ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:44

Türk Dünyası'nın büyük şahsiyetleri anıldı

Türk Dünyasının büyük şahsiyetleri anıldı

Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri; Ali Bey Hüseyinzade, Mamed Emin Rasülzade, Turar Rıskulov, Sultanbek Kojanove ve İsmail Gaspralı anıldı.


Kazakistan'da düzenlenen törende Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri anıldı. Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali başkanlığında Barış ve Uyum Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri; Ali Bey Hüseyinzade, Mamed Emin Rasülzade, Turar Rıskulov, Sultanbek Kojanove ve İsmail Gaspralı anıldı.
Toplantıda, ‘dilde, fikirde ve işte birlik’ sözüyle ön plana çıkan Gaspralı İsmail’in vefatının 100'üncü yıl dönümünü de kutlandı. Gaspıralı İsmail’in torunu Gulnara Seitvaniyeva dedesinin düşünce dünyasına ilişkin bilgiler verdi ve Türk Dünyasına verdiği hizmetleri anlattı.

Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel’in de katıldığı toplantıda Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kırım, Tataristan, Moğolistan, ABD ve Japonya’dan katılan bilim adamları birer sunum yaptı. UNESCO vefatının 100. yılı dolayısıyla 2014 yılını ''İsmail Gaspıralı Yılı'' ilan etmişti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER