ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 19:42

TRT6, Kürt bölgesi ile ilişkileri geliştirecek

TRT6, Kürt bölgesi ile ilişkileri geliştirecek


TRT 6 (Şeş)Koordinatörü Fethullah Kırşan, Irak Kürt bölgesi ile Türkiye arasında medya sektörün de geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kırşan, Türkiye’nin bölge ile gelişen ilişkilerinde medya yayıncılığının da yer alamsı gerektiğini dile getirdi. Kırşan, bu çerçevede düzenlenecek TRT Filim Festivali’ne Kürt filmlerinin de davet edileceğini söyledi.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye şehrinde düzenlenen Uluslar arası Kürt Filim Festivalinde, 35 kısa filim tanıtıldı. Süleymaniye'de bulunan Tawar Hall'da düzenlenen filim festivaline; Türkiye, İran, Sureye, Irak ile Avrupa'dan Kürt yönetmen ve yapımcılar 35 eserle yarıştı.

Düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri verilirken, ilk kez dünya çapında Kürt Filmleri festivalinin düzenlendiği vurgulandı. Organizatörler, bundan sonra Kürt Film Festivali’nin her yıl düzenleneceği belirtti.
Dereceye girenlere ödüllerin verildiği törende konuşma yapan Fethullah Kırşan, ilk kez düzenlenen festivalin Kürt filmlerinin tanıtımı ve gelişimi için çok büyük bir adım olduğunu söyledi.

Gerçekleşen festivalin daha da büyüyerek devam etmesini ümit ettiğini ifade eden Kırşan, festivalin Kürt yayıncılığı için de çok büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Türkiye'de bu festivale yakın bir filim festivalinin düzenlendiğini vurgulayan Kışan, Kürt yapımcı ve yönetmeleri Türkiye'de yapılan filim festivaline davet etti.

Irak Kürt bölgesi ile Türkiye arasında gelişen ilişkilere değinen Kırşan, yayıncılık ilişkilerinin de gelişen kültürel münasebetlere eklenmesi için TRT Filim Festivaline Kürt filmlerini de davet ettiklerini söyledi.
Kırşan, "Türkiye'de TRT olarak böyle benzer bir festival yapıyoruz. Buraya gelen belgesel yapımcı arkadaşlarımızın Türkiye'de yapılan festivale katılmaları çok önemli. Böylece bölge ile Türkiye arasında özelikle de, yayıncılık konusundaki ilişkinin gelişeceğini umuyorum. Birden fazla Kürtçe belgeselin TRT festivalinde yayınlaması ise bizim için çok önemli” ifadesini kullandı.

Kürt Filmleri Festivali Organizatörü Dilzar Arif ise festivale gelecek yıl daha profesyonel bir katılım sağlanması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Festivalde, Irak'ta son yıllarda yaşanan kanlı olaylar, Suriyeli Kürtlerin dramını, Türkiye'deki kaçakçılığın konu edildiği filimler büyük ilgi topladı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER