ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 12:43

TEYDER,’Turhal O'nu Okuyor’ Yarışması düzenledi


Tokat’ın Turhal ilçesinden faaliyet gösteren Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (TEYDER), Kutlu Doğum münasebetiyle ‘Turhal O'nu (sav) Okuyor’ konulu ödüllü kitap okuma yarışma düzenledi.

Ödüllü Yarışma, Özel Yıldırım Koleji, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplam 3 okulda yapıldı. 2 seans şeklinde yapılan sınava 2 bin 100 civarında başvurun yapıldığını belirten yetkililer, sınava olan yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yetişkinler ve öğrenciler olmak üzere 2 kategoride yapılan sınavda yarışmacılara toplam 100 tane soru soruldu. TEYDER Başkanı Uğur Fidan, yarışmacılardan, yetişkinlere, Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz' isimli kitabından, Ortaokul/Lise kategorisinin ise Ümit Kesmez'in 'Efendimiz'in Nurlu Hayatı' isimli kitabından sorular sorulduğunu kaydetti. TEYDER Başkanı Uğur Fidan, amaçlarının, vatandaşlara kitap okutmanın yanında Hz. Peygamber'in (sav) örnek hayatının herkes tarafından bilinmesi ve örnek alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Dernek yetkilileri ile uzun zamandır hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Fidan, yarışmaya olan yoğun ilginin tüm yorgunluklarını attığını ifade etti. Fidan, "Yarışmaya katılan 33 kişiye değişik sürpriz hediyelerimiz olacak. Yetişkinlerde birinciye bin TL değerinde beyaz eşya çeki, ikinciye cumhuriyet altını, üçüncüye 3 gün 2 gece 5 yıldızlı bir otelde Nevşehir Kozaklı'da çift kişilik tatil çeki verilecek. Ortaokul ve lise kategorisinde birinci olana bin TL değerinde Laptop, ikinciye 750 TL değerinde tablet PC ve üçüncüye 500 TL değerinde cep telefonu hediye edilecektir. Yarışmamıza destek veren tüm kamu kurum, özel kuruluş ve kişilere teşekkür eder tüm yarışmacıları kutlarım." dedi.

    Fidan “Bu yarışma, Efendimizin gönüllerde hak ettiği yeri alması için, O'nu daha iyi tanımamız için düzenlenmiştir. Bu sene ilk defa yaptığımız bilgi yarışmasına halkımız büyük ilgi göstermiştir. Birçok vatandaş bizleri bizatihi arayarak etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bizlere teşekkür etti. Sonuçlar açıklandıktan sonra yarışmada dereceye girenler için özel bir ödül töreni düzenleyeceğiz.”diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER