ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 12:34

Tarihin peşinde koşuyorlar


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlar´daki Müslümanların Sultan Murat Hüdavendigar´ın kendilerine bir emaneti olduğunu belirterek, Balkanlar´a bu nedenle sahip çıkmayı görev bildiklerini söyledi. Altepe, "Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Kosova´da gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Kurulan şantiyeler vasıtasıyla, bize ait tarihin izlerini bir bir ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu´yla birlikte Erenler Belediyesi Kültür Merkezi´nde Sakarya Makedonya ve Tüm Göçmenler Derneği tarafından düzenlenen Rumeli Balkan Gecesi´ne katıldı. Gecede konuşan Başkan Altepe, Balkan kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması konusunda kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Balkanlar, hem Bursa hem de Türkiye açısından çok stratejik bölge. Oradaki insanımızın ayakta kalması, kültürünü ve inancını en güzel şekilde yaşaması geleceğimiz açısından çok önemli" dedi.

Balkanlar´la uzun süre kopan irtibatı 8 yıl önce yeniden sağladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 20´yi aşkın şantiyeyle bölgede hizmet verdiklerini söyledi. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasının yanında toplu sünnet cemiyetlerinden kandil ve bayram kutlamalarına kadar Türkiye´de ne varsa Balkanlar´da da aynı faaliyetin olması için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Ecdadımızın orada bıraktığı ve zamana terk edilmiş eserlerin tekrar ayağa kaldırılması konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Kosova´da gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Kurulan şantiyeler vasıtasıyla, bize ait tarihin izleri bir bir ortaya çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu´yla Üsküp´e gittiklerini ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Rufai Dergahı´nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, ilerleyen günlerde de tarihi Üsküp Çarşısı´nda bulunan Arasta Camii ile şehre hakim 2 noktadan birinde yer alan Gazi Baba Türbesi´nin açılışını yapacaklarını ifade etti. Başkan Altepe şöyle konuştu: "Önümüzdeki günlerde, Kosova´nın Kaçanik bölgesinde yer alan ve restorasyon işlemleri tamamlanmak üzere olan Sinan Paşa Camii ile birlikte Doğu Makedonya´da ve Bulgaristan´da tamamlanan birçok hizmetin açılışını gerçekleştireceğiz."

Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri hizmetlerle Türkiye´nin Balkanlar´la kucaklaşmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "TİKA´nın çalışmalarından sonra Balkanlar´la köprü oluyoruz. İnşallah oradaki insanımıza ´ecdadımıza layık şekilde´ sahip çıkacağız, kültürümüzün yaşatılması konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz ve hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER