ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 15:34

Tarihi eserler satılacak

Tarihi eserler satılacak

"Karma Eserler Müzayedesi"nde Çanakkale Savaşı'nda cephane taşımada kullanılan eğer, 1. Dünya Savaşı'ndan kalma askeri teleskop, Türkiye'nin ilk un fabrikasının tartısının aralarında bulunduğu 191 parça antika satışa çıkacak.


Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nin düzenleyeceği "Karma Eserler Müzayedesi"nde Çanakkale Savaşı'nda cephane taşımada kullanılan eğer, 1. Dünya Savaşı'ndan kalma askeri teleskop, Türkiye'nin ilk un fabrikasının tartısının aralarında bulunduğu 191 parça antika satışa çıkacak.

TARİHE TANIKLIK EDEN EDEN ÖZEL OBJELER SATILACAK

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nden yapılan açıklamaya göre, 25 Ekim'deki müzayedede 19. yüzyıl Osmanlı kadife üzerine dival işi tekniği ile sırma işlemeli cepken ve yelek, atlas kumaş üzerine payet ve altın sırmalarla işlenmiş takı kesesi, Sultan 2. Abdülhamid tuğralı kutsal emanet kutusu, Çanakkale Savaşı sırasında cephane taşımada kullanılan ve üzeri sert alüminyum ile güçlendirilmiş eğer ve 1923 yılına ait Osmanlıca yazılı "Türkiye Cumhuriyet Haritası", tarihe tanıklık eden özel objeler satışa sunulacak.

Müzayedede Avrupa kökenli eserlerin başında 1926 yılında Afyonkarahisar Dinar'da Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılan Türkiye'nin ilk un fabrikasında kullanılan 19. yüzyıl İngiliz Birmingham W.& T. Avery marka kantar, Alman Hennefer Waagen-Wanderweg-Chronos marka tam otomatik, zaman ölçekli, dökme hububat tartmak için kullanılan ve 1883'te dünyanın ilk otomatik ölçme aleti olarak onaylanan tartı bulunacak.

Alman C.P. Goerz Berlin imalatı, 1. Dünya Savaşı'nda kullanılmış üç ayaklı askeri teleskop, Fransa'da 1900 yılı öncesinde yapılan projelerde ve kıymetli madenlerin aranmasında kullanılan antimanyetik özelliği olan pusula, 19. yüzyıl deri ve ahşap işçilikli çocuk arabası da olabilen abaküslü mama sandalyesi de koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak.
 

HAT SANATI ESERLER DE SATILACAK

Hat eserler ve resimlerin de satışa çıkacağı müzayedede, Hasan Çelebi'nin hattı, Hüseyin Hamit Methiyesi, Hatice Tavaslı imzalı Hilye-i Şerif, ressam Serdar Okan'a ait İstanbul konulu iki ayrı tablo, Mustafa Esirkuş imzalı "Balıkçı feneri evi" isimli yağlı boya tablo, Eşref Üren'e ait natürmort ve Burhan Doğançay'a ait iki baskı da yeni sahiplerini arayacak.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER