ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 12:12

Tablo gibi kilimler beğeni topladı

Tablo gibi kilimler beğeni topladı

Bodrum'da, halı desen tasarımcısı Belkıs Balpınar'ın halı tezgahında kök boya ile yün iplikten dokuduğu kilimler, beğeni topladı.


Yaklaşık sekiz yıl önce İstanbul'dan Bodrum'un Konacık Mahallesi'ne yerleşen halı desen tasarımcısı Belkıs Balpınar'ın halı tezgahında yün iplikten dokuduğu kilimler, tuval üzerine yapılan resimleri aratmadı. Yalıkavak'taki Mine Sanat Galerisi'nde açılan 'Aldanan Algılar' isimli sergi, takdir topladı. Sergi açılışını galeri yöneticisi Mine Gülener ve sanatçı dostlarıyla birlikte yapan Balpınar, başarılı bulundu. Geleneksel Türk kilimlerindeki renkler, sembolik motifler ve dokuma tekniğini kullanılarak tasarlanan 9 kilim, beğenildi.

Balpınar, "Artkilim olarak nitelendirdiğim tablolar ile Anadolu kilimleri üzerine yaptığım araştırmaların ardından bu eserler ortaya çıktı. Asırlardır Anadolu'nun her köşesinde kullanılan ve kadınlarımızın el emeği göz nuru ile yaptığı halı ve kilim motiflerinin farklı bir açıdan güzelliğini tablo gibi yaparak sanatseverlerle paylaşmak istedim. Uygarlığımızın tüm güzelliklerini renklerini bu eserlerde görebilirsiniz" dedi. Serginin 15 Eylül'e kadar açık kalacağı belirtildi.











KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER