ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 12:54

Stevie ödülleri sahiplerini buldu

Stevie ödülleri sahiplerini buldu

Stevie Ödülleri, 10 Ekim 2014 Cuma günü Paris’te gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu.


D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Stevie Ödülleri’nde ’En İyi Kurumsal İmaj Etkinliği’ kategorisinde ’Gümüş Stevie’ ödülüne layık görüldü.

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ’Yılın En İyi Klasik Müzik Etkinliği’ seçilen ve aynı yıl D-Marin Turgutreis Marina’ya Skalite Ödülleri’nde ’Bölge Özel Ödülü’ kazandıran D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’ne uluslararası arenadan bir ödül daha geldi. D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali, Stevie Ödülleri’nde ’En İyi Kurumsal İmaj Etkinliği’ kategorisinde ’Gümüş Stevie’e layık görüldü.

Klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da, sanatseverleri klasik müziğin evrensel değerleri çerçevesinde bir araya getirmek amacıyla düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini ekledi. Bir marinada gerçekleştirilen ilk ve tek klasik müzik festivali olan etkinlik, Amerika’nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Stevie Ödülleri’nde ’En İyi Kurumsal İmaj Etkinliği’ kategorisinde ’Gümüş Stevie’ almaya hak kazandı.

2002 yılından bu yana, 60 ülkeden binlerce projenin değerlendirildiği Stevie Ödülleri, Amerika’nın en prestijli organizasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali kendi kategorisinde bu sene 3500 proje ile birlikte değerlendirildi.

Konuyla ilgili Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Festivalin başarısını Amerika’nın en prestijli ödüllerinden biriyle taçlandırmaktan gurur duyduklarını belirterek "D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, kısa sürede alanındaki referans organizasyonlardan biri haline geldi. 2014 yazında 10’uncu kez düzenlediğimiz festivalimize gösterilen yoğun ilgi ve yıllar içinde artan talep karşısında büyük mutluluk yaşıyoruz. 4 gün süresince, 7 konserin gerçekleştirildiği festival kapsamında bu yıl 21 bin’i aşkın kişiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. 2009 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (European Festivals Association) kabul edilen festivalimizin başarısını Amerika’nın en prestijli ödüllerinden biriyle taçlandırmaktan gurur duyuyoruz. Doğuş Grubu olarak, önümüzdeki yıllarda da kültür-sanatın ülkemizdeki gelişimine ve ülkemizin uluslararası platformlarda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmek arzusundayız" dedi.

D-MARIN TURGUTREİS ULUSLARARASI FESTİVALİ

Klasik müziğin ülkemizdeki gelişimini destekleyerek, daha çok dinleyiciye ulaşmasını hedefleyen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 2005 yılından bu yana, Doğuş Grubu kurucu destekçiliği ile D-Marin Turgutreis’te düzenleniyor. Festival bir marinada düzenlenen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyor. Festival kapsamında dört gün süresince gün batımı ve gece konserleri olmak üzere toplam yedi konserle bugüne kadar 77 konser gerçekleştirildi ve 160 bini aşkın müzikseveri ağırlandı. İlk üç senesinde Kemal Küçük’ün, son altı senesinde ise Yücel Canyaran’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği festival, bugüne kadar 3 bin 500’ü aşkın sanatçıya ev sahipliği yaptı.

2009 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (European Festivals Association) kabul edilen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 2012 yılında Andante Dergisi tarafından organize edilen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Klasik Müzik Etkinliği Ödülü’e layık görüldü ayrıca Skalite Ödülleri’nde D-Marin Turgutreis’e ‘Bölge Özel Ödülü’ kazandırdı.

Festival’in bilet satış gelirlerinin tamamı Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na otizmli çocuklar ile ailelerine yönelik çeşitli projelerde kullanılmak üzere bağışlanıyor.





KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER