ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2016 Cumartesi 18:48

Sinemacılar Şehitler Tepesinde dua okudu

Sinemacılar Şehitler Tepesinde dua okudu

Bir grup sinemacı, Beşiktaş'taki terör saldırısının yapıldığı Şehitler Tepesine gelerek şehitler için dua okudu.


Yönetmen Mesut Uçakan ve beraberindeki sinemacılar, Beşiktaş'ta terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'ne karanfil bırakarak, dua etti.

Burada AA muhabirine açıklamada bulunan Uçakan, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve geride kalanlara da sabır diledi.

"15 Temmuz ruhunu ve duruşunu hissetmemiz gerekiyor"

Mesut Uçakan, "Burada bilmemiz gereken artık sivili, resmisi yok. Hepimiz bir savaşın içerisindeyiz. Bizim düşmanlarımız Cumhurbaşkanımızın üst akıl diye nitelendirdiği merciler. Bizim kendi içerimizdeki birtakım maşalar eliyle savaşıyorlar." dedi.

Türklerin bağımsızlık savaşı veren bir millet olduğunu anlatan Uçakan, bugünkü bağımsızlık çabasının çok daha büyük fedakarlık gerektirdiğini söyledi. Uçakan, "Politik olarak, sinema ve sanatçılar olarak, 15 Temmuz ruhunu hissederek bu düşmanlara karşı duruşu sergilememiz lazım. Artık teröre lanetin ötesine geçip, düşmanlarımızın kim olduğunu ve ne olduğunu anlatmak konumundayız. Bizler kendi alanımızda bunu yapmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

 "Birlik içerisinde olacağız"

Yönetmen Nazif Tunç, şehitlere rahmet dileyerek, şunları kaydetti:

"Boyun eğmeyen bir milletin istiklali için canlarını feda eden yiğit evlatlarını anmak için geldik. Anadolu insanı, her türlü hainliğe karşı canını vermeye hazır bir milletin evlatları olduğumuz için şükrediyoruz. Böyle zamanlarda birlik beraberlik içinde olup devletimizin devamını istiyoruz. Askeri, polisi ve sanatçısıyla bir arada, birlik içerisinde olacağız."

Yapımcı Ahmet Edebali, polis ve askere saldıranların arkasında kimlerin olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Bizler sinemacılar olarak da elbette bunlara cevap vereceğiz, filmler yapacağız. Halkın bu konuda daha da bilinçlenmesi için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yönetmen Ahmet Sönmez, menfur saldırının ilk günden beri canlarını yaktığını dile getirerek, şunları aktardı:

"Bu saldırılar milletimizi birleştiriyor. Şehitlerimiz hem canları hem kanlarıyla vatana hizmet ederken milletimizi de birleştiriyorlar. Bu olay karşısında bir daha bir araya geleceğiz ve ezber bozacağız. Rabbim şehitlerimizin hepsine rahmet eylesin, cennetiyle müşerref eylesin. Bizler sinemacılar olarak üzerimize büyük işlerin düştüğünün farkındayız. Türkiye'nin sinemacıları olarak artık taşın altına elimizi koymamız ve bir araya gelmemiz gerekiyor."

- "Duruşumuzu en güzel şekilde göstereceğiz"

Yapımcı Ali Avcı, duygularını şöyle dile getirdi:

"Ben bir Kürt olarak seslenmek istiyorum. Artık bu terör örgütü PKK'nın yaptıklarının Kürt siyaseti olmadığını, bütün Kürt halkının iyi öğrendiğini biliyorum. Buradaki terör saldırısında ölenlerin birini ağabeyim, birini kuzenim, birini kardeşim olarak görüyorum. Artık Kürt halkını kandıramayacaklar. Bunlar dış mihrakların desteklediği terör örgütüdür. Duruşumuzu en güzel şekilde göstereceğiz." dedi.

15 Temmuz filminin çalışmaları devam ederken yüreklere başka bir başka acının düştüğünü kaydeden Avcı, sette ağlayarak Ömer Halisdemir'i ve tankların önüne yatan insanları çektiklerini, sinemayla gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

"Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin yönetici yapımcısı Cemil Yavuz, yüz yıllar boyu İslam dünyasına önderlik etmiş bir millet olarak, birliği ve beraberliği sağlayarak terör örgütlerine gereken cevabın verileceğine ve karanlığın en koyu olduğu zamanın aydınlığa en yakın zaman olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER