ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Mart 2014 Pazartesi 09:52

Sıcak hava balonları, turist sayısını artıyor

Sıcak hava balonları, turist sayısını artıyor

Kapadokya'nın sıcak hava balonlarına binmek isteyenlerin yanı sıra izlemek için gelenlerin de sayısı giderek artıyor.


Kapadokya'nın sıcak hava balonlarına binmek isteyenlerin yanı sıra izlemek için gelenlerin de sayısı giderek artıyor. 

Kapadokya, 4 mevsim düzenlenen balon turlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Turistlerin Kapadokya’yı tercih etmesinde önemli bir etken olan sıcak hava balon turları, peribacaları gibi Kapadokya’nın görsel simgelerinden birisi haline geldi.

Yılda yaklaşık 300 bin civarında turist balon turlarına katılırken, bu rakamın önemli bölümünü yabancılar oluşturuyor. Bölgeye gelen yerli turistler ise balon turu ücretini pahalı bulduğu için genelde izlemeyi seçiyor.

Balon turları, nisandan ekim ayı sonuna kadar olan sezonda, gün içinde sıcaklığın en düşük olduğu sabah saatlerinde gerçekleştirilebiliyor. Kış mevsiminde ise havaların soğumasıyla birlikte öğleden sonra da balon turları düzenleniyor.

Kapadokya’da kış mevsiminde gün içinde gerçekleştirilen balon uçuşları ilginç görüntüler oluşturuyor. Balonların kalkış noktası rüzgarın durumuna göre değişirken, pilotlar en uygun ve güvenli alanı seçiyorlar.

Avanos, Çavuşin ve Göreme civarından kalkış yapan balonlara binmek için gelenlerin yanı sıra izlemeye gelenlerin de sayısı artıyor. Aksaray-Nevşehir-Kayseri karayoluna araçlarıyla gelen ya da yolculuklarına ara veren çok sayıda meraklı, balonların uçuş öncesi hazırlığı, şişirilmesi ve gökyüzünde süzülerek, yükselmesini takip ediyorlar.

Balonların yakınına kadar gelen meraklılar, fotoğraf makineleri ve kameralarıyla Kapadokya semalarına oluşan bu görsel şöleni ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmiyorlar. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER