ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 18:15

Şehir tiyatrolarında bu hafta neler var?

Şehir tiyatrolarında bu hafta neler var?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ekim ayının son haftasında 1’i yeni olan 18 oyunu seyirciyle buluşturacak.


29 Ekim - 2 Kasım 2014 tarihleri arasında, Zengin Mutfağı, İstanbul Efendisi, Shakespeare, On İki Öfkeli Adam, Ocak, Cibali Karakolu, Lillian ve çocuk oyunları; Islık Sever Max, Kedi ile Palyaço, Harikalar Mutfağı, Damlaların Dansı, Pırtlatan Bal, Boya Benek, Çiçek Prenses, Piti, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt ve Karagöz Balıkçı isimli oyunlar tiyatro severlerle buluşacak.

Ekim ayının son haftasında sahnelenecek oyunlar arasında yer alan ‘’Kerbela’’ isimli oyun, İslamiyet’in doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü “insan” olgusuna barışçıl bir vurgu yaparak anlatmayı hedefliyor. Oyun, 29 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde seyirci ile buluşacak.

29 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde ise 1970’ler Türkiyesi’nde zengin köşkündeki hizmetlilerin, o yıllardaki toplumsal kavga içinde taraf olup olmama konusunda yaşadıkları olaylar trajikomik bir anlatımla sunan ‘’Zengin Mutfağı’’ isimli oyun yer alacak.

Osmanlı’da Lale Devri’nin sonrasında dönemin baş kadısı İstanbul Efendisi’nin konağında geçen olayları dolantı komedyası üslubuyla ele alan ‘’İstanbul Efendisi’’, 30 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

29 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, iyiliğin, güzelliğin, ortak düşler kurmanın insanlığın kurtarıcısı olduğu düşüncesini işleyen ve komedyanın anlatım olanaklarından yararlanarak insanlığın sorunlarına dikkat çeken “Shakespeare” ve aynı tarihler arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde ise 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan On İki Öfkeli Adam sahnelenecek.

30 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde 1960’lı yıllarda emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen bir arada durma çabasını anlatan ‘’Ocak’’ isimli oyun sahnelenirken, Ümraniye Sahnesi’nde ise öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen ‘’Cibali Karakolu’’ seyirci ile buluşacak. Aynı tarihler arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde ise AMcCarty döneminin baskıcı fonu önünde Lillian Hellman’ın çok renkli kişiliğini de yansıtan ‘’Lillian’’ isimli oyun yer alacak.

ÇOCUK OYUNLARI

2 Kasım 2014 tarihinde 3 yaş ve üzerindeki çocukları bekleyen çocuk oyunlarından ‘’Piti’’ Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, ‘’Kedi İle Palyaço’’ Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde ve ‘’Boya Benek’’ ise Kerem Yılmazer Sahnesi’nde küçük tiyatro severleri bekliyor olacak. 30 Ekim 2014 tarihinde de Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde ‘’Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt’’ isimli, çocuk oyunu sahnede olacak.

5 yaş ve üzerindeki çocuklar için sahnelenecek olan ‘’Islık Sever Max’’ 2 Kasım 2014 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, ‘’Damlaların Dansı’’ ise Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Yedi yaş ve üzerindeki izleyiciler için ise 2 Kasım 2014 tarihinde ‘’Harikalar Mutfağı’’ Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, ‘’Pırtlatan Bal’’ Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde, ‘’Çiçek Prenses’’ Ümraniye Sahnesi’nde ve ‘’Karagöz Balıkçı’’ isimli oyun Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde sahnelenecek.





KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER