ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2017 Pazartesi 17:34

Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnede

Şehir Tiyatrolarında bu hafta 17 oyun sahnede

Şehir Tiyatrolarında, 2226 Şubat'ta, "Komiki Şehir Naşit Bey", "Karıncalar (Bir Savaş Vardı)", "Yangın Yerinde Orkideler", "Geç Kalanlar", "Oyunun Oyunu", "Şekerpare" ve "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli" oyunları sahnelenecek "Harikalar Mutfağı", "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", "Pollyanna", "Bisküvi Adam", "Elma Kurdu Kırtık", "Bir Kümes Hikayesi", "Palyaço Prens", "Üzgün Ağaçlar Ülkesi", "Karagöz Çiftlik Bekçisi" ve "Bir Gün Ayakkabımın Teki" oyunları çocuklarla buluşacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Şubat ayının son haftasında 17 oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Şehir Tiyatrolarında, 22-26 Şubat'ta, "Komik-i Şehir Naşit Bey", "Karıncalar (Bir Savaş Vardı)", "Yangın Yerinde Orkideler", "Geç Kalanlar", "Oyunun Oyunu", "Şekerpare" ve "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli" oyunları sahnelenecek.

Ayrıca, "Harikalar Mutfağı", "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", "Pollyanna", "Bisküvi Adam", "Elma Kurdu Kırtık", "Bir Kümes Hikayesi", "Palyaço Prens", "Üzgün Ağaçlar Ülkesi", "Karagöz Çiftlik Bekçisi" ve "Bir Gün Ayakkabımın Teki" adlı oyunlar çocuklarla buluşacak.

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Naşit Özcan'ın hayatından kesitler sunan "Komik-i Şehir Naşit Bey" adlı oyun, 22-25 Şubat'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenilebilecek.

Gökhan Erarslan'ın yazdığı ve Ali Yaylı'nın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Musa Arslanali, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier ve Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.

- "Karıncalar - Bir Savaş Vardı"

Boris Vian ve John Steinbeck'in metinlerinden yola çıkarak Gökhan Aktemur'un oyunlaştırdığı, Ergun Üğlü'nün yönettiği oyunda Mert Turak rol alıyor. Oyun, 22-25 Şubat'ta Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek.

- "Yangın Yerinde Orkideler"

Mehmet Baydur'un yazdığı ve Hülya Karakaş'ın yönettiği, 2 perdelik oyunda Can Ertuğrul, Emin And, Eraslan Sağlam, Gözde İpek Köse, Ömer Barış Bakova ve Zümrüt Erkin rol alıyor. 23-25 Şubat'ta Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak oyun, iki farklı kesimde yaşayan insanların birbirleriyle karşılaşmalarını aktarıyor.

- "Geç Kalanlar"

Tüketmenin bencilliğine, paylaşmanın samimiyetine değinen oyun, sordukları ile seyircisine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. "Geç Kalanlar", 22-25 Şubat'ta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sahnelenecek.

Pervin Ünalp'ın yazdığı ve Nihat Alpteki'nin yönettiği oyunda, Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman, Zafer Kırşan rol alıyor.

- "Oyunun Oyunu"

''Çırılçıplak'' adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları zorlukları, terslikleri, sıkıntı ve sevinçleri anlatan oyunda, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Yanmaz Kubilay, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci ve Yeliz Gerçek rol alıyor.

Michael Frayn'ın yazıp, Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyun, 22-25 Şubat'ta Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.

- "Şekerpare"

Türk Sineması'nın ünlü klasiği olarak bilinen "Şekerpare", Bekçi Cumali'nin Galata'nın "namlı" kızlarından Şekerpare'ye olan aşk hikayesini anlatıyor.

Yavuz Turgul'un yazıp, Engin Alkan'ın yönettiği oyunda, Aslı Menaz, Aybar Taştekin, Berfu Aydoğan, Buğra Can Ildırışık, Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Emre Çağrı Akbaba, Engin Alkan, Ercan Demirhan, Nurdan Gür, Onur Demircan, Tarık Köksal, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yeşim Mazıcıoğlu, Zeynep Çelik Küreş ve Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

Oyun, 23-25 Şubat'ta Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

- "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli"

Ülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimleri, yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi dille aktaran eseri, Kadir Bozkurt yazdı. Zuhal Ergen'in yönettiği oyunda, Bensu Orhunöz ve Mert Tanık rol alıyor.

Oyun, 23-25 Şubat'ta Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenilebilecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER