ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 08:13

Şanlıurfa'da şafak vakti tirit ikramı


Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit dağıtıldı.

Şanlıurfa Müftülüğünün organize ettiği ve özel bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde Hazreti İbrahim'in makamının bulunduğu Dergah Camisi'nin yanı sıra Sanayi Camisi'nde cemaate ikram edildi.
Balıklıgöl'de, vatandaşlar, ikramın yapıldığı Dergah Camisi'nin avlusundan tarihi kale eteğine kadar uzanan kuyruk oluşturdu.
Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık da Balıklıgöl'de vatandaşlara tirit dağıttıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin dolu dolu yaşandığını belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası'yla ilgili bu seneki temanın ''Hz Peygamber, din ve samimiyet" olduğunu hatırlatan Açık, gerçekleştirilen etkinliklerle kardeşliğin fiili olarak da hayata geçirildiğini ifade etti.
Tiritin Şanlıurfa ile özdeşleşen bir yemek olduğunu anımsatan Açık, şöyle devam etti:
"Tirit yapımı gerçekten zor olan bir yemek. Bunu 5-10 kişiye yaparsanız sıkıntı yok ama on binlerce kişiye hazırlandığında tadını tutturmak zorlaşıyor. Bu yıl özellikle kaliteli bir tirit hazırlamaya çalıştık, etini ve malzemesini bol koyduk. İnsanlarımızın yemeğin tadına varmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız da yemeğin çok lezzetli olduğunu belirtti. Ben buraya gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kutlu haftayı dolu dolu yaşamaya çalıştık emeği geçenlerden Allah razı olsun."
Vatandaşlar da yemeğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Yetkililer, 120 bin kişi için yapılan hazırlıklar kapsamında 8 ton et, 3 ton limon, 4 ton yoğurt, 1 ton sarımsak ve 40 bin ekmek kullanıldığını belirtti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER