ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2016 Perşembe 11:02

"Robin" ve "Hugo"ya Çekya'dan yeni arkadaşlar

"Robin" ve "Hugo"ya Çekyadan yeni arkadaşlar

Parktaki "Afrika Bölgesi"nde zebra, deve kuşu, nyala ve beç tavuğu gibi hayvanlarla birlikte yaşayan zürafalar Robin ve Hugo'ya Çekya'dan 2 yeni arkadaş geldi


Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Çekya'dan getirilen "Tadeas" ve "Hynek" isimli 2 zürafaya ev sahipliği yapacak.

Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, parktaki "Afrika Bölgesi"nde aynı iklimi paylaştıkları zebra, deve kuşu, nyala ve beç tavuğu gibi hayvanlarla yaşayan zürafalar Robin ve Hugo'ya 2 yeni arkadaş getirildiği belirtildi.

Parkta bir yandan tür sayısı artarken bir yandan da yeni transferlerle mevcut hayvanlarının popülasyonunun da çoğaltıldığı aktarılan açıklamada, bu bağlamda Çekya'daki Prag Hayvanat Bahçesi'nden 2 zürafa transfer edildiği bildirildi.

Açıklamada, Tadeas ile Hynek'in parkta koruma altına alındığı ifade edilerek "Parkımıza transfer olan zürafalardan Tadeas 3 yaşındadır. 800 kilogram ağırlığındaki Tadeas erkek bir zürafadır. Hynek ise 740 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 3 yaşında erkek bir zürafadır. Hynek, Tadeas'a göre daha uysal bir hayvandır." değerlendirmesi yapıldı.

Hugo, Robin, Tadeas ve Hynek'in şu anda uyum sürecinde olduğuna işaret edilen açıklamada, havanın sıcak olduğu günlerde ziyaretçilerin zürafaları açık alanda gözlemleyebileceği vurgulandı. Havanın soğuk olduğu günlerde ise kapalı alanda pencere ardından zürafaların ziyaretçiler tarafından görülebildiği anlatıldı.

Zürafaların Afrika'da Sahra Çölü'nün güney kısmında ova, otlak ve açık ormanlık arazilerde görüldüğü bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Erkek bireylerin boyu 5,5 metreye kadar varabilir. Dişiler genellikle erkeklerine göre hafif ve daha kısa olurlar. Her iki cinsin de doğumundan itibaren boynuzları vardır, dişilerin boynuzu daha kısadır. Zürafaların ses telleri yoktur. Otçuldurlar. Zürafalar, günde en fazla 2 saat uyurlar. Gün boyu beslenebilirler."

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğinin (EAZA) yürüttüğü Avrupa Tehlike Altındaki Türler Programına (EEP) dahil olan zürafaların soy devamlılığına katkı sağlamak amacıyla hayvanat bahçelerine fon sağlandığına işaret edilen açıklamada ziyaretçilerin parkın "ex- situ (doğal habitatı dışında)" koruma çalışmalarına destek olarak bu canlıların var olma mücadelesine katkı sağlayabileceği kaydedildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER