ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2013 Cumartesi 15:02

Pembe Panter'in kayıp filmleri bulundu!

Pembe Panterin kayıp filmleri bulundu!

Pembe Panter filmlerinin oyuncusu Peter Sellers’ın kayıp olan iki kısa filmi uzun bir süre sonra ilk kez gösterime girecek


Pembe Panter filmlerinin unutulmaz oyuncusu Peter Sellers’ın başrolde olduğu ve şimdiye dek kayıp olan iki kısa film 50 yılı aşkın bir süre ardından ilk kez gösterime girecek.

Sellers, 1957’de sinemada isim yapabilmek için, Dearth of a Salesman ve Insomnia is Good For You adlı kısa komedi filmlerinde rol almıştı. 30’ar dakikalık iki film ilk kez 1996 yılında yapım şirketinin kapısının önündeki çöp konteynerinde bulunup kurtarılmış ama daha sonra filmlerin varlığı yeniden unutulmuştu. Tekrar ortaya çıkan Sellers filmleri, Mayıs başındaki Southend Film Festivali’nde gösterilecek.

Söz konusu filmlerin çekildiği dönemde, Peter Sellers The Goon Show programı sayesinde, radyoda tanınan isimlerden biriydi ama henüz beyazperdede ünlenmemişti. Daha sonraki yıllarda The Naked Truth/Çıplak Gerçek, The Pink Panther/Pembe Panter ve Dr. Strangelove, How I Learned to Stop Worrying ve Love the Bomb gibi filmlerle, sinemada büyük isim yaptı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER