ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 15:24

Orhan Pamuk'a Helena Vaz da Silva Avrupa Ödülü

Orhan Pamuka Helena Vaz da Silva Avrupa Ödülü

Orhan Pamuk, Avrupa’nın kültürel mirasına katıkılarından dolayı her yıl verilen Helena Vaz da Silva Avrupa Ödülü’nün 2014 yılındaki sahibi oldu.


Orhan Pamuk’un Türkiye’nin kültür ve tarihinden yola çıkan eserlerinde, Avrupa kültür ve değerlerini başarıyla ifade etmesi ve onları coğrafi sınırların ötesine taşıması ödülün gerekçesinde vurgulandı. Jüri başkanı Guilherme d’Oliveira Martins, Pamuk’un zamanımızın en önemli yazarlarından biri olmasının yanı sıra sorumlu bir vatandaş olarak da Avrupa’nın çokkültürlü tarihini, dünyanın en önemli şehirlerinden olan İstanbul’u merkez alarak anlatmasının kültürel mirasa katkı olarak görüldüğünü ifade etti.

Helena Vaz da Silva Avrupa Ödülü, geçtiğimiz yıl Europa Nostra ile Clube Portugues de Imprensa tarafından Avrupa’da kültürel miras ve iletişim konularına büyük katkı yapan kişilere verilmek üzere başlatıldı. 
Geçtiğimiz yıl İtalyan yazar Claudio Magris’in layık görüldüğü Helena Vaz da Silva Avrupa Ödülü, Orhan Pamuk’a 3 Ekim tarihinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılacak törenle verilecek.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER