ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mart 2017 Perşembe 11:11

"Opera ve Bale Günleri"nin sayısı artacak

"Opera ve Bale Günleri"nin sayısı artacak

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Eskişehir ve Mardin opera ve bale günlerine, Trabzon, Gaziantep ve Efes'i de ekledi


Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, vatandaşları müzikal, bale ve ücretsiz çocuk oyunlarıyla buluşturmak üzere Eskişehir ve Mardin opera ve bale günlerine, Trabzon, Gaziantep ve Efes'i de ekledi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri, turneler, eğitim etkinlikleri, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla sanat hizmetini genişletmeye, yeni yerlere taşımaya, sanatın iyileştirici ruhunu izleyicilerle buluşturmaya devam eden kurum 2017 yılında hedeflerini hızla gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda sanat hizmetlerini genişleten Genel Müdürlük, Eskişehir ve Mardin opera ve bale günlerine Trabzon, Gaziantep ve Efes'i de ekleme kararı aldı.

Başta valilikler olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı il kültür müdürlükleri, belediyeler ve üniversitelerin katkılarıyla düzenlenecek opera ve bale günlerinde, vatandaşları müzikal, bale ve ücretsiz çocuk oyunlarıyla buluşturacak.

İlki 18-23 Nisan'da düzenlenecek Trabzon Opera ve Bale Günlerini, 22-25 Nisan'da Gaziantep Opera ve Bale Günleri takip edecek. 3-12 Mayıs'ta yedincisi düzenlenecek Eskişehir Opera ve Bale Günleri ile 20-25 Mayıs'ta düzenlenecek 3. Mardin Opera ve Bale Günlerinin ardından, 16-22 Eylül'de ise İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri seyirciyle buluşacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER