ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 14:55

Oda tiyatrosu perde açıyor

Oda tiyatrosu perde açıyor

Türk edebiyatının en önemli romancılarından biri olarak kabul edilen, roman, edebiyat ve tiyatro alanında pek çok ödülün sahibi olan Adalet Ağaoğlu’nun ‘Kozalar’ isimli oyunu, Bursa Devlet Tiyatrosu’nda seyirci ile buluşuyor.


Üç kadının kendi dünyalarında para ve mal tutkuları ile bencilce sürdürdükleri amaçsız yaşamlarını sahneye taşıyan oyunun kahramanları, kendilerini adeta bir koza içine hapsediyor. Hem dışarıdaki olaylara hem de iç dünyalarına karşı kendilerini kapatma çabası içerisinde olan kadınlar, sahip olduklarını ellerinden kaçırmamak için adeta çırpınıyor.

Yönetmenliğini Zeynep Su Kasapoğlu’nun yaptığı oyunda, Serap Uluyol Karanfilci, Belgin Bilgin ve Yasemin Şener rol alıyor. Hakan Dündar’ın beyaz, ipek ve yumuşak, kozayı andıran dekor tasarımı içerisinde yaşayan ve kaçmak için bir delik arayan üç kadın, kendilerine yarattıkları ve içinde saklandıkları yumuşak, aynı zamanda da steril dünyalarını Rahmi Özan’ın ışık tasarımıyla aydınlatıyor. Alper Maral’ın efekt ve müzikleri ise, dışarıdan gelen sesleri, gürültüyü ve aynı zamanda korkuyu, baskıyı, kadınların iç savaşlarının seslerini yansıtarak ortamın tedirginliğini duyuruyor.

Bursa’nın yeni sezon oyunları arasında yer alan eser, bu akşam Feraizcizade Oda Tiyatrosu sahnesinde izleyicilerle buluşacak.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER