ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 16:18

Nilüfer’de atölyelere okur ilgisi

Nilüferde atölyelere okur ilgisi

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Herkesin Bir Yazarı Olmalı’ ve ‘Görsel dil ve kurmaca yazın’ atölyeleri başladı.


Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Herkesin Bir Yazarı Olmalı’ ve ‘Görsel dil ve kurmaca yazın’ atölyeleri başladı.

Nilüfer Belediyesi atölye çalışmalarıyla kente yeni bir soluk daha getiriyor. Nazım Hikmet Kültürevi’nde başlayan ‘Herkesin bir yazarı olmalı’ ve ‘Görsel dil ve kurmaca yazın’ atölyeleri Nilüferli sanat tutkunlarından büyük ilgi görüyor. Herkesin bir yazarı olmalı atölyesi, yazar, öykücü, eleştirmen ve editör Feridun Andaç eğitmenliğinde gerçekleştiriliyor. Atölyede dünyadan ve Türkiye'den usta yazarların eser okumaları yapılıyor ve katılımcılara kendi yazarlarını seçme yöntemi gösteriliyor. Atölyede karşılıklı tartışmaya ve yorumlamaya dayalı bir çalışma biçimi uygulanıyor.

Görsel dil ve kurmaca yazın atölyesi de eğitmen Pelin Yılmaz tarafından gerçekleştiriliyor. "İnsanın kendini anlatmasının sayısız yolu vardır" düşüncesiyle yola çıkılan atölyede görsel sanatların yazınsal üretkenlikle olan kadim ilişkisi tartışılıyor. Metinsel anlatımda zaman, olay örgüsü, bakış açısı, mekan kullanımı ve diğer anlatım teknikleri görsel sanatlar açısından ele alınarak işlenecek atölyeler sekiz hafta sürecek.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER