ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Haziran 2014 Cumartesi 11:07

Müslümanlar Peygamber efendimize koşuyor!

Müslümanlar Peygamber efendimize koşuyor!

Kutsal Topraklar'a umre için giden Müslümanların ilk gittikleri yer Medine'de Mescid-i Nebevi oluyor.


Her müminin iç dünyasında Kutsal Topraklar'a gidip, Peygamber Efendimiz'in (sav) izinde Mekke ve Medine'yi adım adım yaşama arzusu vardır. Hac ibadetiyle bu arzuyu gerçekleştiren Müslümanlar, umre ile de pekiştiriler bu mukaddes yolculuğu...

Kutsal Topraklar'a umre için giden Müslümanların ilk gittikleri yer Medine'de Mescid-i Nebevi oluyor. Allah Rasulü'nü (sav) sinesinde misafir eden bu kutlu mekanda uzun uzun ibadet eden ve Peygamber Efendimiz'i (sav) ziyaret eden Müslümanlar, ardından İslam tarihinde önemli yeri olan mekanları görme fırsatı buluyor.

Uhud Tepesi, Hendek ve diğer mukaddes yerleri ziyaret eden müminler, ardından Mekke'ye doğru yola çıkıyor. İhramlı olarak Mekke'ye ulaşan Müslümanlar, ihrama girilen mikat mescidinin bulunduğu yerde umreye niyet ederek Kâbe'nin ihtişamlı iklimine kendilerini bırakıyor.

Tekbir ve dualarla tavafın ardından Safa ile Merve tepeleri arasında say yapan Müslümanlar, tıraş olarak umre ziyaretini tamamlıyor.

Mekke'de de Arafat başta olmak üzere kutsal mekanları ziyaret eden müminler, umre ibadetini tamamlamanın huzuru ile ülkelerine dönüyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER