ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 15:07

Madde bağımlılığının zararları sahnelendi

Madde bağımlılığının zararları sahnelendi

Madde bağımlılığının zararlarını anlatan 'Yarınlara Geç Kalmadan' adlı tiyatro oyunu Adana’da sergilendi.


İl Emniyet Müdürlüğü, Seyhan Kaymakamlığı ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından ortaklaşa yürütülen Maddesiz Hayat ve Mutlu Aile Projesi kapsamında Adana Devlet Tiyatrosu tarafından Yarınlara Geç Kalmadan adlı oyun sahnelendi.
Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunu Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Hayriye Büyük, milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi izledi.

Gençlerin uyuşturucu batağına nasıl sürüklendiğini, hayatlarının nasıl bir anda karardığını ve ailelerin geçlerin bu değişiminden nasıl etkilendiğini anlatan oyunun ardından bir konuşma yapan Milletvekili Necdet Ünüvar, tiyatro oyununun ortaya koyduğu sonucun, çok acı bir gerçek olduğunu vurgulayarak, "Uyuşturucu geleceğimizi çalan bir zehirdir. Geçler bizim geleceğimizse, geleceğimizi çalan zehirle devletimizin, milletimizin çok etkili bir şekilde mücadele etmesi gerekiyor. İzlediğimiz bir saatlik oyun bile bizlerin neler yapması gerektiğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Vali Büyük ise "Güzel bir projeyi arkadaşlarımız tiyatro oyunu ile sergiledi. Bu projenin karşılık bulabilmesi için toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi ve katkı sağlaması gerekiyor. Böylesine önemli bir projede emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Büyük ve protokol üyeleri oyuncular ile tek tek tokalaşarak, onları kutladı.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER