ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:37

Lüksemburg, Türkiye’yi yakından tanıyacak


Türkiye-Lüksemburg İş Kulübü'nün ortak düzenlediği 'Kültür-Sanat Günleri' 15 Mart günü Lüksemburg’da başlıyor. İş Kulübü Başkanı Zeynep Aslan, ’Kültür-Sanat Günleri’ ile 2 ülke arasındaki ilişkilerin kültür ve sanat platformları aracılığı ile daha da güçlendirileceğini belirtti.

    Etkinlikler ‘Işık ve Gölge Şehri İstanbul’ adlı Açık Alan Fotoğraf Sergisi ile başlayacak. Nisan ayında Türk Sanat Günleri, haziran ayında ise Türk Moda Günleri organize edilecek. Ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla THY İstanbul-Lüksemburg hattının açılışı gerçekleştirilecek.

    Türkiye’nin AB üyeliğini konusunda en önemli destekçi ülkelerden biri olan Lüksemburg’da 3,5 ay boyunca Türkiye’ye özgü, kültür, sanat ve moda eserlerinden örnekler verilecek.
Lüksemburg Place d’Armes’da 13-14 Nisan günleri arasında halka açık olacak “Türk Sanat Günleri’nde ise Anadolu’nun günümüze kadar yaşayan geleneksel el sanatlarından örnekler verilecek.

    Workshoplar, yarışmalar ve müzik dinletilerinin de yer alacağı Sanat Günleri’nde hat, minyatür, ebru, çini sanatı, ahşap oyma sanatı, mozaik sanatı, tezhip, sedef kakma, bakır işleme, cam işleme, çömlekçilik, nakış, kına süsleme gibi Türkiye tarihine ait tüm el sanatlarının tanıtılacak. Lüksemburg halkı, bu bölümde ayrıca Osmanlı Mutfağı’ndan yemeklerle de tadacak. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER