ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Mart 2017 Çarşamba 10:23

Londra'da "Devrimlerin Kostümleri" sergisi

Londrada "Devrimlerin Kostümleri" sergisi

Londra'da "Devrimlerin Kostümleri" sergisi


İngiltere'nin başkenti Londra'da, geride kalan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Türk ressam ve moda tasarımcısı Esengül Şaşı'nın "Devrimlerin Kostümleri" adlı sergisi açıldı.

Parergon Galeri'deki serginin açılışına Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinden 1. Müsteşar Cem Işık, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Londra'daki moda ve sanat dünyasının üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Cem Işık, serginin açılışında yaptığı konuşmada kadınların toplumdaki yeri ve önemine değindi. Işık, toplumun cesur ve güçlü kadınlara ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin dünyada kadınlara oy hakkı tanıyan ülkelerden biri olduğunu anımsattı.

Moda tasarımı ve çizimlerle hazırlanan sergi, "Türkiye Cumhuriyeti Devrimi", "Yeni Türk Harflerinin Kabulü", "Şapka İnkılabı", "Kıyafet İnkılabı", "Sanatsız Ulus" ve "Sabiha Gökçen" olmak üzere 6 farklı temadan oluşuyor.

Sergideki ürünlerde ay ve yıldız motiflerinin bulunduğu çağdaş Türk kadın kıyafetleri yer aldı.

Türkiye'de doğan ve 2008 yılından bu yana İngiltere'de yaşayan Esengül Şaşı, hem Türkiye hem de İngiltere'deki televizyon ve tiyatro sektöründe kostüm tasarımcısı olarak çalıştı. Şaşı, moda tasarımı ve moda çizimi alanındaki çalışmalarını İngiltere'deki sanatseverlerlerle buluşturmaya devam ediyor.

Sergi, 6 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER