ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2013 Pazar 20:18

Kurtlar Vadisi Pusu'da önemli hatırlatma!

Kurtlar Vadisi Pusuda önemli hatırlatma!

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 209. bölümünde 'Hz.Hasan’ın (ra) şehâdet yıldönümü' hakkında dikkat çekici bir bilgi verildi.


YAZETE.COM- ÖZEL

Bu seneki yılbaşı gecesi, hicri takvimle Safer ayının 28'ine tekabül ediyor. Yani Hz.Hasan’ın (ra) şehâdet yıldönümüne...

Kimi tarihçilere göre Peygamber Efendimiz (asv) 'in de aynı gün Hakk’a yürüdüğü söylenen 31 Aralık 2014 günü Hz.Hasan’ın ölüm yıldönümüne gelmektedir. 

"YILBAŞI GECESi MUHAMMED-i MATEM GÜNÜDÜR"

Yazarımız Ahmet Turgut 'Hz.Hasan’ın (ra) şehâdet yıldönümüne' ilişkin '31 Aralık günü sadece yılbaşı mıdır?' başlıklı yazısında o güne dair dikkat çekici bir hususu kaleme aldı.

Türkiye'nin en uzun soluklu dizisi Kurtlar Vadisi Pusu'nun  209. bölümünde Alevi dede'nin Hz.Hasan'ı anlattığı o sahne dikkatlerden kaçmadı.

İşte Kurtlar Vadisi Pusu 209. bölümündeki Hz.Hasan sahnesi (VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ)

Ahmet Turgut yazısında o bölümü şöyle kaleme aldı:

Bu yıl biraz farklı..

Çünkü bu seneki yılbaşı gecesi, hicri takvimle Safer ayının yirmi sekizine tekabül etmekte. Yani Hz.Hasan’ın (ra) şehâdet yıldönümüne…

Üstelik kimi tarihçilere göre Peygamber Efendimiz (asv) de aynı gün yürümüştü Hakk’a…

Oysa ‘Muhammedî Mateme Vefa Gösterilen Günler’den biri olan 28 Safer’de maalesef birçok insan yılbaşı eğlencelerine mahkum olacak. Zira geçtiğimiz ay Kerbelâ münasebetiyle Hz.Hüseyin (ra) için Muhammedî Mateme ortak olanlarımız bile Hz.Hasan’ı (ra) ve onun şehadetini yad etme noktasında aynı coşkuyu göster(e)miyorlar.


YAZININ TAMAMI IÇIN TIKLAYINIZ...


NEDEN HZ.HÜSEYİN’İN MATEMİNE COŞKUYLA VEFA GÖSTERİLİRKEN, HZ.HASAN’IN ŞEHADETİNDE AYNI DURUM GÖZLEMLENMEZ?..

Bu soruya verilebilecek yaklaşık bir düzine cevap var. Ama hepsinin temelinde olan neden, Peygamberimizin o iki seçkin toruna dair vermiş olduğu işaretlerde gizli…

Âlemlere Rahmet olan Nebi, “Oğullarımdır” buyurduğu Hz.Hasan’ı “İnci” ile, Hz.Hüseyin’i ise “Mercan” ile sembolleştirmişti. Malumdur. Mercanlar deniz yüzeyine daha yakın olurlar. Suya dalan bir kişi ilk olarak mercan ile karşılaşır. Kızıl olan rengi göz alıcıdır. Oysa inci daha da derinlerdedir. Üstelik sedefler ardınca gizlidir. Vurgun yemeden suyun en derinlerine dalan ve gözü sedefler içerisinde bile olsa inciyi seçebilecek keskinlikte olanlar ancak inciyi gün ışığına çıkarabilirler. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER