ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:17

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı Bitlis'te


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Ülkemizin kültürel zenginlikleri ve hükümetin yaptığı büyük çalışmalar, Türkiye'yi turizmde 6'ncı sıraya taşıdı" dedi.
Bakan Yardımcısı Arıcı, Tatvan ilçesindeki bir otelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapan kültür ve turizm il müdürlerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı.
Arıcı, burada yaptığı konuşmada, Bitlis'te büyük kalkınma verilerinden birinin turizm sıçraması olduğunu belirterek, bölgedeki turizm altyapısını değerlendireceklerini, yatırımları ve turizm sorunlarını masaya yatıracaklarını ifade etti.
Kentteki turizm merkezlerini ziyaret ederek, bölge için neler yapılabileceği ve sağlanacak katkı konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Arıcı, dünyada büyüme ve kalkınma aşamasında ciddi bir rekabet yaşandığını söyledi.
Arıcı, her ülkenin, kendi insanının refah seviyesini yükseltmek istediğini, bu kapsamda Türkiye'de de ciddi bir çalışma olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
"Bu da ülkemizde, hükümetimizin yaptığı çalışmaların bir ürünü. Türkiye bu rekabet yükselmesinde en önemli ülkelerden biri. Kültürel zenginliğin yanı sıra hükümetin yaptığı büyük çalışmalar, Türkiye'yi turizmde 6'ncı sıraya taşıdı. Hedefimiz daha büyük. Hedefimiz 2023 yılında 50 milyon turist ise biz bu hedefin üzerine çıkacağız. Bu konuda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve bakanlık olarak birlikte hareket edeceğiz. Bu çalışmayı stratejik olarak, belli bir program çerçevesinde yürütmek zorundayız. Vatandaşlarımızı da kültür ve turizmin içine katarak, yerel kalkınmayı desteklemek istiyoruz. Burada hazırlanacak eylem planı Bakanımız Ömer Çelik'e sunulacak."
Kültür Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mahmut Evkuran ise ilgili turizm, kültür ve sanat kurumlarıyla 17 Haziranda Ankara'da toplantı düzenlediklerini anımsatarak, bakanlığın bütün işlevlerini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere kaydırıp bölgenin kalkınmasına harcayacaklarını belirtti.
Öncelikli olarak illerdeki kültür ve turizm müdürlerinin görüşlerini almak istediklerini anlatan Evkuran, "İkinci adımda da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, bölgede yapılması gerekenleri masaya yatıracağız. Bu toplantının sonucunda her ilimizin mevcut durumunu öğrenip kısa, orta ve uzun vadeli uygulamalarla sorunları çözmeye çalışacağız. Bu toplantılar bize yön verecek" diye konuştu.
Bitlis Vali Vekili Akif Pektaş da toplantının Bitlis'te düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise bölgenin ihtiyaç duyduğu ve bugüne kadar ihmalden kaynaklanan sıkıntıların yerinde görülmesinin bir ayrıcalık olduğuna değinerek, "Bitlis tarihi dokusuyla onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış. Günümüze kadar ayakta kalan eserlerin de çetin kış şartlarına rağmen ayakta kalması, bizim için bir mucize. Burada tarihi doku çok farklı. Bu coğrafyadaki eserlere sahip çıkılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Tarihi evlere sahip çıkılması adına Bitlis'e pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen Alaydın, belediye olarak tarihi evlere sahip çıkmaya çalıştıklarını ancak çalışmalarının yeterli olmadığını bildirdi.
Toplantı, katılımcı il müdürlerinin gerçekletirdiği sunumların ardından basına kapalı devam etti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER