ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Aralık 2014 Çarşamba 00:37

Konsere bilet yerine kitapla girdiler

Konsere bilet yerine kitapla girdiler

Rock müzik sanatçısı Haluk Levent'in Kocaeli'nde sahne aldığı konserine müzikseverler bilet yerine kitapla girdi. Toplanan kitaplar Güneydoğu'daki ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek.


CHP İzmit İlçe Başkanlığı, rock müziği sanatçısı Haluk Levent konser vermek için İzmit'e davet etti. CHP, konseri daha fazla katılım olması için önce Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda yapmak istedi. Ancak salonun aynı gün bakıma alınacağı gerekçesiyle konsere izin verilmedi. Yapılan görüşmelerin ardından konserin daha küçük olan Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı. Sanatçı Haluk Levent, İzmit'teki konseri için bir ilki gerçekleştirdi. Konser için bilet satışı yapılmadı. Konsere gelenler, bilet yerine, ya yeni aldıkları ya da okudukları bir kitabı getirdi.

Konsere gelen yaklaşık bin kişi, en az bir adet kitap getirdi. Kitap teslimi yapılırken zaman zaman uzun kuyruk oluştu. Konser salonunun girişinde teslim alınacak olunan kitaplar daha sonra Güneydoğu'daki ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek. Haluk Levent, "Çok duygusal ve muazzam bir durum. Hem Güneydoğu'da hem Doğu'da kitaba ihtiyacı olan insanlar var. Bu kitaplar hem okullara hem okul dışında ihtiyacı olan insanlara gönderilecek. İnsanlar, bilet yerine konsere kitapla geldi. Çok mutlu oldum." dedi.

Bundan sonra da böyle kampanyalara devam edeceğini kaydeden Levent, bu kampanyalar sayesinde yüzlerce, binlerce çocuğun kitap sahibi olacağını belirtti. Sabancı Kültür Merkezi'nde sahne alan Haluk Levent, birçok eser seslendirdi. Haluk Levent, bir ara konsere gelenlerin arasına inerek, burada bir eserini hayranlarıyla birlikte söyledi. Haluk Levent hayranları, zaman zaman sahne önüne gelerek selfi yaptı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER