ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 09:48

Kitap Müzayedesi 1 Kasım'da!

Kitap Müzayedesi 1 Kasımda!

Denizler Kitabevi'nin 1 Kasım Cumartesi günü düzenleyeceği 1001 Güzel Kitap Müzayedesi'nde yine meraklısı için hazine değerinde kitap, gravür, harita ve efemera satılıyor.


Denizler Kitabevi 1 Kasım günü ‘1001 Güzel Kitap ’ başlığı altında 1245 lot kitap, gravür, harita ve efemeranın yer aldığı bir müzayede düzenliyor.

Koleksiyonculardan, meraklılara herkese hitap edecek çok geniş yelpazede basılı malzeme satışa çıkacak. Yazarlarından Padişahlara imzalı kitaplar, saray ciltleri, Çanakkale Savaşları ile ilgili birçok eser, Türk topraklarında yapılan seyahatnameler, 1493’den bugüne İstanbul gravürleri, Osmanlı İmparatorluğu haritaları, dekoratif objeler, Nazım Hikmet, Halide Edip, Orhan Veli, Ziya Gökalp gibi meşhur edebiyatçılarımızın ithaflı, imzalı kitapları, fotoğraflar, yayınlanmamış el yazısı eserler, mektuplar müzayedeye çıkıyor. Radikal'de yer alan habere göre, özellikle Stolpe tarafından 1861 yılında yapılmış Beyoğlu’nun en detaylı ve erken dönem haritası, John Speed’in 1626 tarihli elle renklendirilmiş ‘Türk İmparatorluğu’ haritası, 1807’de Kabakçı Mustafa tarafından 47 yaşında öldürülen Mahmut Raif Efendi’nin Mühendishane’de sadece 200 adet basılan İstanbul Gravürlerini içeren Nizam-ı Cedid yeniliklerini açıklayan eser müzayedenin yıldızları arasında.Müzayede 1 Kasım Cumartesi günü 14.00-17.30 arası Barbaros Point Hotel’de yapılacak. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER