ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 12:36

Kapadokya hala cazibe merkezi

Kapadokya hala cazibe merkezi

Geçen eylül ayı içerisinde çok sayıda Amerikalı, Japon, Vietnam ve Türk yapımcı Kapadokya'da program çekimi gerçekleştirdi.


Kültür, manzara ve doğa turizmi için dünyada tercih edilen önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya; film, dergi ve televizyon kanalları yapımcılarının gözde çekim merkezi durumunda.
Kapadokya, 400’ü aşkın tüf kayalara oyulu kilise, 200’ü aşkın yeraltı şehri, eşsiz peribacaları ve vadileri yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konukları olan Vietnam’dan 17 kişilik seyahat acentası grubu Kapadokya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün izinleri sonucunda, ABD’lı televizyon kanalları " Silk Road New Discovery- Turkey Today ve Born to Explore With Richard Wicse isimli TV programların çekimlerini yaptı. Japonya NHK Televizyon kanalı ise “ Sekal İttmitara Kona Took Data” isimli programın çekimlerini gerçekleştirdi.
Ayrıca bölgede, Can Dündar, Nebil Özgentürk ve Coşkun Aral’ın hazırlayıp sundukları " Kültür Yolcuları " isimli belgesel ile Dünya TV'nin “Seyrü Seyran" adlı gezi ve kültür programının çekimleri de gerçekleştirildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER