ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2016 Salı 12:25

Japonya Çay Festivali

Japonya Çay Festivali

Japonya’da düzenlenen Uluslararası Çay Festivali’ne 20'yi aşkın ülke katıldı. Shizuoka şehrindeki festivalde, değişik kültürlerde çayın hazırlanışına ve sunumuna ilişkin etkinlikler düzenlendi.


- Çay üreticisi ülkelerin katıldığı Shizuoka şehrindeki Uluslararası Çay Festivali'nde demleme Rize çayı ilgi gördü
- Enstitünün standında, Shizuoka Valisi Kawakatsu'nun Türk dostu özel kalem müdürü Go Kubota, çay servisi yaparak görevlilere destek verdi
 

SHIZUOKA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü, Japonya’da düzenlenen Uluslararası Çay Festivali’nde Türk çayını tanıttı.

Çay üreticisi 20'yi aşkın ülkeden heyetlerin katıldığı Shizuoka şehrindeki festivalde, değişik kültürlerde çayın hazırlanışına ve sunumuna ilişkin etkinlikler ilgiyle takip edildi.

Shizouka Valisi Haita Kawakatsu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde, Yunus Emre Enstitüsü'nün standındaki görevliler, geleneksel Türk kıyafetleriyle Rize çayını simit eşliğinde konuklara ikram etti. Enstitünün standında, Vali Kawakatsu'nun Türk dostu özel kalem müdürü Go Kubota da çay servisi yaparak görevlilere destek verdi.

Japonya Prensesi Akiko’nun dayısının ani vefatı sebebiyle son anda katılımını iptal ettiği Uluslararası Çay Festivali’ne, Japon Hükümeti ve Parlamentosu’ndan temsilcilerin yanı sıra katılımcı ülkelerin büyükelçileri ve çay tutkunları katıldı.

"Dünyanın en eski çay festivali" olarak bilinen ve her yıl ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği festivale bu yıl da en az 500 bin kişinin katılması bekleniyor.

Festival, kasım ayı sonuna kadar sürecek.

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER