ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2017 Pazartesi 12:01

İtalya’da Tatil Yapılabilecek 5 Harika Yer

İtalyada Tatil Yapılabilecek 5 Harika Yer

İtalya, her ne kadar tarihi yapıları, alışveriş noktaları, kültürel gezileri ve keşif ülkesi olarak bilinse de plajlarıyla ön plana çıkan şehirlere de sahip.


İtalya, her ne kadar tarihi yapıları, alışveriş noktaları, kültürel gezileri ve keşif ülkesi olarak bilinse de plajlarıyla ön plana çıkan şehirlere de sahip. Bu şehirlerde yaz aylarının keyfini çıkarabileceğiniz muhteşem plajlar bulunuyor. Akdeniz mutfağının lezzetli yiyecekleri, İtalyan kültürü, yaz tatili ve keşif dolu bir yolculuk sizi bekliyor! Hem bilgi dolu bir yolculuk, hem de dinlendirici bir tatil yapmak için tercih edebileceğiniz 5 şehir:

1-      Napoli

Napoli, antik kalıntıları ve tarihiyle büyüleyici bir şehir. Ayrıca dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Marinası, tarihi sokakları, lezzetli İtalyan yemekleri sunan restoranları, antik kentleri ve daha birçok nokta... Bunları keşfettikten sonra Napoli’nin plajlarında rahatlamayı da unutmayın! Zaman geçireceğiniz deniz, berraklığıyla mest edecek.

 

2-      Amalfi Kıyıları

Tam bir sahil bölgesi olan Amalfi Kıyıları, upuzun sahil şeridiyle biliniyor. Yaklaşık 50-55 km olan bu kıyı yolu, yabancı turistlerin akınına uğrayarak kalabalık bir noktaya dönüşüyor. Kıyıda bulunan evlerin manzarası muazzam. Çevrede gezilmesi gereken birçok yer de var. Renkli evlerin arasındaki plajlarda yüzdükten sonra İtalya’nın şirin bölgesinde yürüyüş yapmayı unutmayın!

 

3-      Sardinya Adası

Akdeniz’in en büyüleyici adalarından Sardinya, İtalya’ya aittir. Akdeniz’in en büyük ikinci adasıdır. Cagliari gibi şirin yerleri barındırır. Bu adanın en öne çıkan noktası plajlarıdır. Masmavi, tertemiz ve berrak suları adeta kartpostallardaki gibidir. Tatil yapmak için muhteşem bir seçenek olmakla birlikte turistik noktaları da hiç azımsanmayacak kadardır.

4-      SestriLevante

İtalya’nın pek de bilinmeyen şehirlerinden biri olan SestriLevante, koylarıyla Avrupa’ya nam salmıştır. Ayrıca meşhur CinqueTerre de burada bulunur. Kumsal şeritlerinin arkasında bulunan rengarenk binalar buraya çok ayrı bir atmosfer katar. Avrupa’nın en özel plajlarında ücretsiz bir şekilde yüzmek ve kültür dolu bir yolculuk yapmak, hiç bu kadar kolay olmamıştı!

 

5-      Sicilya

İtalya’nın özerk bölgesi Sicilya, her haliyle özel bir bölgedir. Filmlere ev sahipliği yapmış, çiçeklerle donatılmış sokakları eşsiz manzaralar sunarken plajları ise tıklım tıklım doluyor. Tam bir yaz bölgesi olduğunu gittiğinizde çok daha iyi anlayacaksınız. Başkent Palermo’ya uğrayıp kültür turuna katılmayı ihmal etmeyin. Dünyaca ünlü plajlarda yüzmeyi de!

İtalya’da yaz veya kış, mevsim fark etmeksizin görmeniz gereken tarihi ve kültürel şehirlerden Roma, Milano, Venedik, Floransa, Pisa gibi şehirler de bulunmaktadır. Bu yüzden seyahat tarihlerinize göre İtalya turu seçeneklerine göz atın ve sizin için uygun olanını seçebilirsiniz. İtalya turları diğer turlara göre çok daha uygun fiyatlardan satılabiliyor. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanıp çok ucuza İtalya seyahati yapabilirsiniz. İtalya için bir haftalık bir süreyi öneriyoruz. Şehirler arası geçişler kolay olmasına rağmen çok fazla şehir görmeye değer olduğu için bu süreyi uzatabilirsiniz.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER