ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2016 Pazartesi 17:17

"Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmini 183 bin kişi izledi

"Hz. Muhammed: Allahın Elçisi" filmini 183 bin kişi izledi

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin çektiği "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmini ilk 3 günde 183 bin 524 kişi izledi


İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin çektiği "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmini ilk 3 günde 183 bin 524 kişi seyretti.

Chantier Film'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 28 Ekim'de vizyona giren, Hazreti Muhammed'in çocukluk ve ilk gençlik dönemi ile İslam'ın doğuşunu anlatan "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi ilk 3 günde bütün Türkiye'de 183 bin 524 kişi tarafından seyredildi.

Senaryosunu Mecidi ile Kambuzia Partovi'nin kaleme aldığı filmde, genç ve profesyonel oyunculardan oluşan bir ekip rol aldı. İtalya'dan bazı yönetmenlerin de yer aldığı film, iki yıllık bir araştırmanın ardından, 5 yıl süren çekimler ve teknik detayların sonunda tamamlandı. Film için Mekke ve Medine platosu hazırlandı. Üç yılda tamamlanan platolarda, 40 yıl daha tarihi filmlerin çekilebileceği dayanıklılıkta setler oluşturuldu.

Film için ayrıca İran'ın Horasan şehrinin güneyindeki Allahyar köyüne, o dönemki Mekke'yi tasvir eden özel bir set kuruldu.

Toplam 30 milyon dolar harcanan ve 2015'te tamamlanan filmin efektlerini, Oscar ödüllü Scott Anderson ve Vittorio Storaro yaptı.

Sareh Bayat, Mohsen Tanabandeh, Rana Azadivar, Ali Reza Shoja-nuri ve Mina Sadati'nin rol aldığı film, Türkçe dublajlı olarak izleyiciyle buluştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER