ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2016 Perşembe 17:20

Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Hz. Mevlananın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Konya Valisi Canbolat: - "İnşallah Şeb-i Arus etkinliklerimiz ülkemizde de birlik, beraberlik, huzur, hoşgörü ve sevgiye vesile olur" - "Ümit ediyoruz ki Konya'ya yakışır şekilde, Hz. Mevlana'yı en güzel şekliyle anlatabilme, tanıtabilme fırsatını bu vuslat yıl dönümünde kazanma şansımız olur"


Konya Valisi Yakup Canbolat, Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ilişkin, "İnşallah Şeb-i Arus etkinliklerimiz ülkemizde de birlik, beraberlik, huzur, hoşgörü ve sevgiye vesile olur." dedi.

Canbolat, Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, insanların birliğine çok ihtiyaç duyulan bir dönem yaşandığını söyledi.

Bu kapsamda anma törenlerinin "Birlik Vakti" teması üzerinden yapılacağını belirten Canbolat, şöyle devam etti:

"Her türlü gerekli hazırlıkları en ince ayrıntısına kadar yapma gayreti içerisinde olduk. Ümit ediyoruz ki Konya'ya yakışır şekilde, Hz. Mevlana'yı en güzel şekliyle anlatabilme, tanıtabilme fırsatını bu vuslat yıl dönümünde kazanma şansımız olur. İlimize gerek ülkemizden, gerek ülke dışından misafirlerimiz gelecek. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı hep birlikte arzu ediyoruz. İnşallah Şeb-i Arus etkinliklerimiz ülkemizde de birlik, beraberlik, huzur, hoşgörü ve sevgiye vesile olur."

- "Türkiye'nin en önemli kültürel etkinliği"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Şeb-i Arus törenlerinin Türkiye'nin en önemli kültürel etkinliği olduğunu vurguladı.

Belediyelerin şehirlerdeki turizm ve kültür altyapısının güçlendirilmesi gibi görevleri yerine getirdiğini anlatan Akyürek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sema programlarının icra edileceği salonların yapılması, kültür merkezlerinin hayata geçirilmesi gibi çalışmalar bu kapsama girmektedir. Öte yandan Konya'da 10, 15 yıl önce uluslararası programların yapılabileceği mekan sayısı çok sınırlıydı ama artık her yıl yeni mekanlarda toplantılar yapıyoruz. Törenlere yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimizi rahat ağırlayabiliyoruz." 

Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da Hz. Muhammed'in doğum gününün 11 Aralık'a denk geldiğini, dolayısıyla bu ayın önemli olduğunu dile getirdi.

Bu yıl bir maddi aleme, bir de manevi aleme doğuşun yaşandığını aktaran Bayru, "Bundan dolayı bu yılki törenlerin ayrı bir değeri var. Düzenlenecek etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da Mevlana'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin sunumunu yaptı.

 
KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER