ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 09:26

"Guruldayan Kalpler" sinemaseverlerle buluştu

"Guruldayan Kalpler" sinemaseverlerle buluştu

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'ndaki "Guruldayan Kalpler" filmi, sinemaseverlerle buluştu.


Ömer Uğur'un yönettiği, Caner Güler'in yazdığı film, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gösterime girdi. Necip Memili, Devin Özgün Çınar, Algı Eke, Tanju Tuncel, Fırat Tanış'ın oynadığı filmi, Yılmaz Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı jüri üyeleri ile sinemaseverler izledi.

Film sonrası Perge Salonu'nda yapılan söyleşide yönetmen Uğur, filmin hazırlık aşamasıyla bir yılda çekildiğini söyledi.

Söyleşide bir izleyicinin yönetmen Uğur'a, "Hem oynamışsınız hem de oynatmışsınız" demesi üzerine Uğur da "Bizimki küçük bir oyunculuk, adam bulamadık" dedi.

Uğur'un bu sözleri, seyircileri güldürdü.

Yönetmen Uğur, filme yapılacak eleştirilere açık olduklarını, eleştirilerin kendilerine katkı yapacağını ifade etti.

Bir seyircinin filme konu olan "Kaos" adlı heykelin hangi atölyede yapıldığını sorması üzerine Uğur, Kars'taki "ucubik" heykeli yapan Mehmet Aksoy'un atölyesinde çalıştıklarını söyledi. Uğur, Aksoy'un senaryoyu beğendiğini ve 1,5 haftalığına atölyesini kendilerine verdiğini kaydetti.

- Filmin konusu

Yaşar, mahalleden arkadaşları Faruk ve Gürbüz'ün hurda nakliyesi yapacakları yalanına inanır, ressam ve heykeltıraş Hülya'nın atölyesine gitmeyi kabul eder ancak ikilinin amaçları hırsızlık yapmaktır. Hülya, Yaşar'ı yakalar. Saf biri olduğuna ve bir şansı daha hak ettiğine inandığı için Yaşar'ı atölyesinde işe alır. İşsizlik sıkıntısı çeken Yaşar, işi kabul eder ve zamanla Hülya'ya gerçekten yardımcı olmaya başlar. Hülya'nın son sergisinde yaptıkları heykellerden biri satılınca heykeli müşteriye teslim etme görevi Yaşar'a düşer. Hülya'nın yanlış adresi vermesiyle işler karışmaya başlar.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER