ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 14:26

Genç ebediyatçılar buradan çıkacak


Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Belediyesi yazarlık konusunda yeteneği olan gençlerin önünü açacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Düzenlenecek yarışma ile ortaya çıkarılacak eserleri kitap haline getirecek olan belediye, bu kitapları ülke genelindeki okullara dağıtacak.

Ölüdeniz Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında 1'inci Ölüdeniz Edebiyat Ödülleri Yarışması düzenliyor. Yerel ve genel olmak üzere 2 kategoride düzenlenecek olan yarışma sonunda genç yazarlar keşfedilecek. Yarışmada dereceye girecek öğrencilerin eserleri belediye tarafından kitap haline getirilerek basımı gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, amaçlarının genç yetenekleri keşfetmek ve onların yolunu açmak olduğunu söyledi. Genç yeteneklerin yazarlığa ilk adımlarını atmalarını sağlamak ve eserlerini ülke çapında okurlarla buluşturmak amacıyla büyük bir kültür hamlesi başlattıklarına dikkat çeken Yılmaz, bu doğrultuda Bence Kitap Yayınevi ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Ölüdeniz Öykü Ödülleri 2 kategoride yapılacak. İlk kategori Türkiye genelinde olup, yazmayı benimsemiş 18 yaşından büyük herkes katılabilecek. İkinci kategoride ise yerel bazda olacak. Fethiye’deki ilköğretim okulları ile liselerde okuyan çocuklardan yetenekli olanların öyküleri seçilerek yazarlığa adım atmaları sağlanacak.

Her kategoriden ilk 3 dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER