ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2017 Salı 09:18

Geleneksel dünya bebekleri sergide

Geleneksel dünya bebekleri sergide

Edirne İdare Mahkemesi'nde görevli hakime dünyanın pek çok ülkesinden satın aldığı geleneksel kıyafetli 250 bebekten oluşan koleksiyonunu sergiledi


Edirne İdare Mahkemesi'nde görevli hakime Meltem Dağaşan, dünyanın pek çok ülkesinden satın aldığı geleneksel kıyafetli bebeklerden oluşan koleksiyonunu sergiledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir'in de katılımıyla Edirne Büyük Sinagogu İdari Binasında oluşturulan Vakıf Kültür Sanat Evi'nde, "Geleneksel Kıyafetli Dünya Bebekleri" sergisi açıldı. Sergide hakime Dağaşan'ın Özbekistan, Fransa, Malta, Grönland, Küba, Ekvator, Meksika, Gürcistan, Kazakistan, Hindistan, Peru, Brezilya gibi ülkelerden koleksiyonuna kattığı geleneksel kıyafetli 250 bebek yer alıyor.

Dağaşan, serginin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, yaklaşık 20-25 yıllık bir emeğin sonucu sergiyi oluşturduğunu söyledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir'e teşekkür eden Dağaşan, "Kültüre, sanata verdiği önem için çok teşekkür ediyorum. Beni çok destekledi bu konuda. Onun sayesinde bu sergiyi gerçekleştirdik. Dünyanın farklı ülkelerinden toplanmış 250'ye yakın bebek göreceksiniz. Bunun amacı da farklı kültürlere olan ilgimle başladı. Irk, dil, din hiç fark etmeksizin herkesin eşit olduğunu anlatmak için bu sergiyi gerçekleştirdik." diye konuştu.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, sergiyi dünyada özellikle ortak mirası ifade ettiği için valiliğin himayesine aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergiyi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, kurum müdürleri, Türk Musevi Cemaati üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi 11 Aralık Pazartesi kadar gezilebilecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER