ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 02:43

Fotoğraf Dünyasının Kalbi Forum İstanbul'da Atacak !

Fotoğraf Dünyasının Kalbi Forum İstanbulda Atacak !

Forum İstanbul, 12 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında World Press Photo 2014'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Forum İstanbul, bu yıl altıncı kez, dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliği taşıyan ve geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi olarak konumlandırılan fotoğrafların yer aldığı World Press Photo – Dünya Basın Fotoğrafları 2014 sergisinin ev sahipliğini üstleniyor.

Sergi, bu yıl 57.’si düzenlenen World Press Photo 2014’te dünyanın dört bir yanındaki ajans, gazete ve dergileri için çalışan foto muhabirleri tarafından yarışmaya gönderilen eserler arasından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşuyor. Yıl boyunca dünya metropollerini dolaşan sergi, 12 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da İstanbullularla buluşacak.

132 ülkeden 5.754 fotoğrafçının, 98.671 fotoğrafla katıldığı ve 19 jüri üyesinin değerlendirme yaptığı World Press Photo ( Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’ndan) 140 fotoğraf Forum İstanbul’da sergilenecek.

Forum İstanbul’un bu yıl 6. kez ev sahipliği yaptığı sergide ziyaretçiler, geçtiğimiz yıl dünya gündemine damgasını vurmuş olaylara bir de basın fotoğrafçılarının gözünden bakma fırsatı yakalayacak.

"Kerim Ökten de anılacak"

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden uluslararası fotoğrafçımız Kerim Ökten de World Press Photo sergisi kapsamında anılacak. EPA (European Pressphoto Agency) ve AP (Associated Press) ajanslarında uzun yıllar çalışmış olan Ökten, World Press Photo 2014 yarışmasının da final jüri üyelerinden biriydi. World Press Photo açılışında Kerim Ökten anısına, Associated Press’den fotoğrafçı arkadaşı Lefteris Pitarakis’in kısa bir video röportajı ve ardından da Ökten’in kariyeri boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan bir seçkinin gösterimi gerçekleşecek.

"Fotoğraf'ın F'si Atölyesi"

Forum İstanbul’da sergiyle eşzamanlı olarak gerçekleşecek etkinliklerle ziyaretçiler fotoğrafın büyülü dünyasının bir parçası olacak. Orta-ileri seviye fotoğrafçılar 12-14 Ağustos tarihleri arasında Willam Daniels’in moderatörlüğünde gerçekleşecek Fotojurnalizm atölye çalışmasında güncel olayları fotoğraf aracılığıyla anlatmanın teknikleri üzerinde çalışırken; çocuklar 23-24 Ağustos tarihlerinde ‘Fotoğraf’ın ‘F’si’ atölyesinde fotoğrafçılığa ilk adımı atacaklar.

29-31 Ağustos tarihlerinde, Fotorek Fotoğraf Merkezi’nde gerçekleşecek Foto-Maraton yarışmasında ise amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçılar, eserlerini usta bir jürinin değerlendirmesine sunacak ve ödüller için yarışacaklar.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER