ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 11:53

Filmekimi’ni bizimle takip edin!

Filmekimini bizimle takip edin!

Sinema izleyicilerinin geçtiğimiz aylarda festivallerin gözdeleri olan filmlerle buluştuğu Filmekimi 11 Ekim’de başladı. 18 Ekim’e kadar sürecek İKSV tarafından düzenlenen festivalde 43 film gösteriliyor.


Beyazperdenin gözde festivali Filmekimi 11 Ekim’de başladı. 18 Ekim’e kadar devam edecek. Festivaldeki 43 film daha sonra başka illerde de gösterime girecek.

Yazete ile günbegün Filmekimi'ni takip edebilir, editörlerimizin seçkileriyle film izleme çizgelgenizi şekillendirebilirsiniz. Ayrıca, sinema eleştirmenlerinin yazıları, izleyicilerin yorumlarını da yine bu bölümde bulabilirsiniz.

Unutmayın! Beyaz perdenin en özgün filmlerini bir araya getiren Filmekimi'nin hafta içi gündüz seansları sadece 6 TL.

GÜNÜN FİLMLERİNDEN SEÇMELER

DÖNÜŞ

Farklı disiplinlerden gelen sekiz Avustralyalı sanatçı, ödüllu yazar Tim Winton’ın, insanın içine işleyen aynı adlı harika öykü kitabı The Turning’deki öyküleri kısa filmlere döktüler. Birbirine bağlanan ve birbirleriyle çakışan öykü-filmlerin karakterlerini de yine Avustralya’dan oyuncular canlandırıyor. Filmde küçük bir kıyı kasabasının sakinleri, sıradan yaşamlarını sarsan olağanüstü anları yaşarken, tereddüt ve pişmanlık hissediyor, bazı ilişkiler ister istemez değişiyor, kararlardan vazgeçiliyor, bazı yaşamlar sonsuza dek yön değiştiriyor… Bu çok özel film, Melbourne Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra, Berlin Film Festivali’nde Avrupa prömiyerini yaptı.

ÇOCUKLUK

2014 Fipresci Büyük Ödül
2014 Berlin En İyi Yonetmen
2014 Seattle En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu

Çığır açan bir büyüme öyküsü, film çekimi alanında bir deney, bir tür video-günlük ve bir aile albümü… Çocukluk, 2002’den 2014’e, 12 yıllık bir sürede geçen, aynı oyuncuları bu 12 yıl boyunca izleyen, oyuncuları da film boyunca yaşlanan, senaryosu çekim süresi sırasında hem de oyuncuların müdahalesiyle yazılan çok özel bir film. Önce Sundance’te prömiyerini yapan, ardından Berlin’de yarışan Çocukluk, yönetmen Richard Linklater’ın tabiriyle “bir oğlanı birinci sınıftan 12. sınıfa kadar izleyen ve üniversiteye gidişiyle biten, anne-baba ile çocuk arasındaki ilişkinin öyküsü”, Ethan Hawke’a göre ise “kapsamıyla Tolstoyvari bir film”.

LEVIATHAN

2014 Cannes En İyi Senaryo
2014 Münih Arri En İyi Film
2014 Palic En İyi Film Best Film

Andrey Zvyagintsev’in “Kremlin’le polemiğe giren, yozlaşmaya karşı cesur bir başyapıt” olarak tanımlanan filmi Leviathan, Eyüp Peygamber’in öyküsünden esinleniyor. Rusya’nın kuzeyinde, Barents Denizi kıyısındaki küçük bir kasabada yaşayan Kolya, bir otomobil tamircisidir. Kasabanın belediye başkanı Vadim, Kolya’nın dükkanını, evi ve arazisiyle birlikte satın almayı teklif eder. Ancak doğduğu yerden kopmayı istemeyen Kolya teklifi reddedince, hukuku kendine yontan dev mekanizmasıyla devlet canavarına karşı mücadele etmek zorunda kalacaktır.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER