ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 16:13

Fazıl Say bu kez onu eleştirdi

Fazıl Say bu kez onu eleştirdi

Fazıl Say dünya turnesi kapsamında Rusya’nın kültür başkenti St. Petersburg’daki Büyük Filarmoni Salonu’nda konser verdi.


Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say dünya turnesi kapsamında Rusya’nın kültür başkenti St. Petersburg’daki Büyük Filarmoni Salonu’nda konser verdi. St. Petersburg’da bu yıl 1-8 Kasım günleri arasında beşincisi düzenlenen geleneksel “Gümüş Lira” festivaline 8 farklı ülkeden birçok ünlü müzisyen katıldı.

Konsere St. Petersburg’da bulunan birçok ülkenin konsolosluklarının katılmasına rağmen Türkiye Konsolosluğu yetkililerini göremeyen Fazıl Say, twitterda yaptığı açıklamada, “Masal şehir St.Petersburg, 10 yıl sonra tekrar burada çalmak ne hoş. St.Petersburg'da salonun tamamını dolduran değerli müzikseverlerine içtenlikle teşekkürler. Tarihi salonda çalmak bir başka güzeldi. T.C St Petersburg Başkonsolosu konsere gelmedi. Korku ? Neden? 1500 kişilik salon tamamen doluydu. 100 kadar Türk de vardı ön sıralarda.” eleştirisinde bulundu.

Festival yöneticisi Boris Berezovski ise yaptığı açıklamada, Batı’nın yoğun yaptırım politikalarına rağmen Almanya, İtalya, ABD, Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Fransa’dan birçok değerli müzisyenin konsere geldiğini belirtti.

Birçok Türk ve Rus müzikseverin katıldığı konserde Mozart, Beethoven, Şopen ve kendi eserlerini seslendiren ünlü piyanist, dinleyicilerden yoğun ilgi gördü.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER