ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Eylül 2013 Pazartesi 16:36

Erzurum’dan Rusça’ya 'Çanakkale'

Erzurumdan Rusçaya Çanakkale


Eğitimci ve Tarihçi - Yazar Muzaffer Taşyürek’in 'Çanakkale Şehitler Destanı' isimli kitabı Rusça’ya çevrildi. Muzaffer Taşyürek kitabının Ercan Kaplan ve İbrahim Mert tarafından bir proje dahilinde çevrildiğini kitabın Kırgızistan Üniversitesi'nde öğrencilere tavsiye edildiğini açıkladı.

Erzurumlu bir yazar olarak Türk ve Dünya savaş tarihinde önemli bir zafer olan Çanakkale ile ilgili bir kitabın yabancı bir dilde yayınlandığından mutlu olduğunu ifade eden Taşyürek, bu olayın Erzurum için de önemli olduğunu söyledi. Taşyürek, 2013-2014 öğretim yılı için öğrencilerin ilgisini çekecek gençlere tarihi sevdirecek ve tarih bilinci aşılayacak 5 yeni kitabının da kitabevi reyonlarında beğeniye çıkacağını açıkladı.

'İnsanımızda mukayeseli tarih okuma alışkanlığı maalesef yoktur' diyen Yazar, yayınlanan, 'Garip ama gerçek tarih' başlığında Dünya Tarihi, Avrupa Tarihi, İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi ve Yakın Tarih başlıklarını taşıyan kitaplarıyla öğrencilere ve okuyucuya tarihlerini mukayese etme imkanı tanıdıklarını anlattı.

Muzaffer Taşyürek çıkan son kitaplarıyla yayınlanmış kitap sayısının 30’a ulaştığını ve bundan mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER