ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2016 Salı 17:12

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi İstanbul'da

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi İstanbulda

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera'da 28 Kasım'da ziyarete açılacak.


Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds'nun İstanbul'daki merkezi, 28 Kasım'da İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera'da ziyarete açılıyor.

Müzenin basın ön gösteriminde AA muhabirine açıklamada bulunan Legoland Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul'un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, müzenin arkasında çok büyük bir emek olduğunu belirterek, "Merlin Entertainment Group, dünyanın en büyük aile eğlence merkezlerini işleten bir grup ve biz son 3 yılda 3 büyük yatırım yaptık. Öncelikle Sea Life Akvaryum arkasından Legoland Discovery Center ve üçüncü yatırımımız da Madame Tussauds İstanbul." dedi.

 "Mevlana için ekibimiz Konya'ya gitti"

Sarper Hilmi Suner, hayatta olmayanlarla ilgili yapılan çalışmalarda, müzenin 250 yıllık geçmişinin de getirdiği avantajla birçok arşive ulaşılabildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Örneğin, Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, birkaç minyatürü dışında ve araştırdığımız kaynaklardaki, onun vücut ölçüsüyle ilgili bazı yorumlar vardı. Onun dışında hiçbir şey yoktu elimizde. Araştırmamızın sonucunda bazı kaynaklara ulaştık. Bunları temel aldık. Tabii buradaki en önemli konu, stüdyodaki arkadaşlarımızın, onu hayata geçirirken hissetmeleri lazımdı. Onun için ekibimiz Konya'ya gitti. 22. kuşak torunları Esin Bayru ve Faruk Hemdem Çelebi bize bu konuda çok yardımcı oldu. Ekibimiz sema ayinini izledi. (Mevlana'nın) Türbesini ziyaret etti. Orayı hissetti ve oranın ruhunu da anladıktan sonra olağanüstü bir figür ortaya çıktı." 

 Madame Tussauds'nun İstanbul Merkezi, 28 Kasım'da saat 14.00'te ziyarete açılacak.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER