ÖNE ÇIKANLAR :
KÜLTÜR-SANATTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 14:54

'Dişi Horoz' büyük alkış aldı

Dişi Horoz büyük alkış aldı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından ‘Dişi Horoz’un prömiyeri Gölcük Kervansaray Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyun, ayakta alkışlandı. Prömiyere Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, ilçe protokolü ve tiyatroseverler katıldı.

Bir köşkte yaşayan Keçecizade ailesinin trajikomik hikâyesinin konu edildiği ‘Dişi Horoz’ oyunu yaklaşık yarım saat süren bir fasıl heyeti ile başladı.
‘Eğer bir toplumda aile içinde huzur yoksa o ülkede huzuru tesis edemezsiniz’, ‘Eğer bir toplumda aile içi şiddet varsa sokaktaki şiddeti engelleyemezsiniz’, ‘Eğer bir toplumda aile içinde kölelik sistemi varsa o ülkeden köleliği ortadan kaldıramazsınız’, ‘Eğer bir toplumda aile içinde adil davranış biçimi yoksa o ülkede adaleti hakkıyla uygulayamazsınız’, 'Eğer bir toplumda aile bireyleri birbirine saygı duymuyorsa o ülkede insanların birbirine saygı duymasını bekleyemezsiniz’ ve ‘Eğer bir toplumda aile bireyleri birbirlerine güvenmiyorsa o ülkede güven ortamı oluşturamazsınız’ gibi kalıp yargıları çeşitli boyutlarıyla gözler önüne seren oyun büyük ilgi gördü.

BİR GARİP AİLE

Bu sezonun en iddialı yapımları arasında yer alan ‘Dişi Horoz’un düşündürürken güldüren, insanı şaşkınlığa sürükleyen, hüznü ve neşeyi aynı anda yaşatan son derece ilginç bir kurgusu var. Babasının Kâhya olması nedeniyle Keçecizade Köşkü’nde doğup büyüyen, annesi kendisini doğururken vefat eden, babasını da kaybedince köşkte bir başına yaşamak zorunda kalan Güllü’nün gözünden anlatılan oyunda, pek çok çelişik karakterin bir arada yaşadığı ‘Keçecizade Ailesi’nin trajikomik hikayesi konu ediliyor.

MEHMET BEYAZIT YÖNETTİ

Mehmet Beyazıt’ın yazıp yönettiği, Meltem Özsavaş’ın yönetmen yardımcılığını, Arzu Bigat Baril’in ise sanat danışmanlığını yaptığı oyunda Bülent Baytar, Meltem Özsavaş, Zeynep Özan, Seda Güven Şahin, Salih Mat, Nuri Karadeniz, Aytek Mete Elgün, Işık Öztorun ve Levent Muratoğlu rol alıyor. Halen yoğun şekilde prova çalışmaları süren oyunun dekor tasarımında Rona Topçuoğlu, kostüm tasarımında Mehmet Ali Zeren, ses tasarımında ise Mehmet Cebe görev yapıyor. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER